Tgrt Haber
20 Kasım 2021 21:19

Erdoğan ile Sanchez arasındaki görüşme sonrası Yunanistan’da büyük panik!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in görüşmesi Yunanistan'da büyük yankı uyandırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ortak uçak gemisi projesi adeta Yunanistan'ı çıldırtırken Yunan bakan, İspanyol mevkidaşıyla telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan ile Sanchez arasındaki görüşme sonrası Yunanistan’da büyük panik!
cumhurbaşkanı erdoğan,,ortak uçak,,ispanya,

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’in Ankara’da görüşmesi Yunanistan’da büyük yankı getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  ortak basın toplantısında “İspanya ile birlikte uçak gemisini yaptık ve şu anda denize indirmiş vaziyetteyiz ama biz inşallah şimdi bunun çok daha büyüğünü yine İspanya ile birlikte yapalım istiyoruz” ifadeleri Atina’yı alarma geçirdi.

YUNANİSTAN DIŞİŞLERİ İSPANYOL MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Erdoğan'ın sözlerinin ardından İspanyol mevkidaşı Jose Manuel Albares ile telefon görüşmesi yaptı. Dendias, Türkiye ile İspanya arasında yeni uçak gemisi inşası konusunda olası iş birliğine dair Madrid'den açıklama istedi.

YAKIN İLİŞKİ SONRASI YUNANİSTAN PANİKLEDİ

Yunan basınından Kathimeri'nin haberine göre, Albares, Ankara-Madrid anlaşmasının ardından Atina'yı ziyaret edeceğini Dendias'a iletti. Öte yandan SKAI televizyonunun aktardığına göre, aynı konu için İspanya'nın Atina Büyükelçisi Enrique Viguera Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Türkiye ile İspanya arasındaki yakın ilişkilerden rahatsızlık duyan Hükümet Sözcüsü Giannis Oikonomou, "Sosyalist İspanya Başbakanı, Avrupa Konseyi'nin genel tutumunu dikkate almalıydı." ifadesini kullandı.

Erdoğan ile Sanchez arasındaki görüşme sonrası Yunanistan’da büyük panik!

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...