Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Nisan 2014 08:05

Erdoğan ve Gül Time'ın en etkili 100 kişi listesinde

Time dergisi, 'Dünyanın en etkili 100 ismi' için açtığı anketinde Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’ı da aday gösterdi.

Erdoğan ve Gül Time'ın en etkili 100 kişi listesinde
Time dergisi,dünyanın en etkili, 100 ismi, anket, cumhurbaşkanı abdullah gül, başbakan recep tayyip erdoğan

Time dergisi, “Dünyanın en etkili 100” kişisi anketinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı da aday gösterdi. Time dergisi editörleri, “TIME 100” listesini belirlerken okuyucuların da bir sözünün olmasını istediklerini belirterek, farklı alanlarda "en etkili 100 kişi" listesi için adayları açıkladı. Dergide, dünya kategorisinde Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan da en etkili 100 isim arasında aday gösterildi. Dergide Cumhurbaşkanı Gül için “Başbakan Erdoğan’a alternatif olarak görülürken, partiye sadakat ile Erdoğan’ın otoriter çizgisi arasında ince bir çizgide yürüdü” yorumunda bulunuldu.  Başbakan Erdoğan için de “Türkiye'nin otoriter Başbakanı, yerel seçimlerde büyük başarı kazanarak yolsuzluk skandalı ve hükümet karşıtı protestoların üstesinden geldi" ifadesi kullanıldı.  
Dünya kategorisindeki ankette, Pope Francis, Bill Gates, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nın bilgilerini sızdıran eski çalışanı Edward Snowden ile Pakistan'daki kızların okula gitmesi anacıyla mücadele verdiği için Taliban tarafından 2012 yılında başından vurulan Malala Yusufzai gibi 25 isim bulunuyor.  Oylama 22 Nisan’a kadar sürecek. Derginin resmi TIME 100 listesi ise 24 Nisan’da açıklanacak. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...