Tgrt Haber
30 Ocak 2014 11:58

Erdoğan'ın İran ziyareti, İsrail manşetinde

Resmi temaslarda bulunmak üzere İran'a giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti İsrail gazetesi Haaretz'de geniş yer buldu.

Erdoğan'ın İran ziyareti, İsrail manşetinde
İran hasan ruhani, Resmi temas, ruhani, iran, israil, başbakan erdoğan, başbakan iran ziyareti, başbakan israil, erdoğan, israil, erdoğan iran,

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tahran'da, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri tarafından askeri törenle karşılandı. Başbakan daha sonra Cumhurbaşkanı Ruhani ve İran Dini Lideri Hamaney ile görüştü. Bu önemli ziyaret İsrail medyasında da yer aldı. '‘Erdoğan, Suriye konusunda bozulan arayı onarmak için İran'da'' başlığıyla veren Haaretz gazetesi, Erdoğan'ın Suriye'deki iç savaşın başlamasından sonra Devlet Başkanı Beşşar Esed'e karşı duruş sergilemesinin yanında ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere de kapılarını açtığını belirtti. İran'ın ise karşıt gösteriler başladığından bugüne kadar Beşşar Esed'in yanında olduğunu söyleyen gazete, bu ziyareti tarafların arayı düzeltmesi açısından ‘önemli' olarak niteledi.İran'ın reformist lideri Ruhani'nin batı ile aralarını düzeltmek istediğini yazan gazete, Ruhani'nin El Kaide endişesini Erdoğan ile paylaştığını belirtti. Ortadoğu'daki çatışma ortamı ve derin bölünmelerin yaşandığı bir zamanda Ankara ve Tahran'ın ilişkilerini olumlu düzeyde ilerletme amacında olduğunu belirten Haaretz, ABD'nin Türkiye ile İran arasındaki yumuşamanın Ortadoğu'da sağlanacak istikrar için önemli olduğuna inandığını yazdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...