Tgrt Haber
15 Mart 2017 09:37

Erdoğan'ın sözlerine Hollanda'dan cevap geldi

Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, Hollanda ve Türkiye arasında yaşanan krize ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan'ın sözlerine Hollanda'dan cevap geldi
Hollanda,Erdoğan,Srebrenitsa katliamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz Hollanda'yı ve Hollandalıları Srebrenitsa katliamından tanırız" sözlerine atıfta bulunan Koenders, "Özellikle Almanya ve Holllanda'ya karşı Erdoğan'ın sözlerine bakarsak kullanılan dilde gerginliğin arttığını gördük. Tabii ki bizim için Nazizm ve Srebrenitsa katliamıyla ilgili söylenenler, ki tamamen yanlış, doğru değil, kabul edilemez" dedi.

REZİLLİĞİ SAVUNDU! ALTERNATİFİMİZ YOKTU 

Koenders ayrıca, "Neden bizi yaptırım uygulamakla tehdit ettiklerini gerçekten anlamıyorum. Şimdiye kadar aldığımız önlemler açısından bir alternatifimiz yoktu. Ama tabii ki en önemlisi bir noktada bu gerginliğin azalmasını umuyoruz" dedi.

SEÇİMLERLE İLGİLİ DEĞİL

Koenders, gerginlik Hollanda'daki seçimler yüzünden mi tırmandı sorusuna, "Hayır bu bizim için seçimlerle ilgisi olan bir mesele değil. Tabii ki bir seçim dönemindeyiz, ama bu seçimler yüzünden meydana geldiği anlamına gelmez. Türk hükümeti üyelerinin Hollanda'da seçim kampanyası talepleri yüzünden bir anlaşmazlık yaşadık" dedi.

İNİŞ İPTALİNE KOMİK GEREKÇE

Hollandalı bakan olayların gelişimine dair, "Biz bir çözüm bulmaya çalışırken, Çavuşoğlu'nun konsolosluk binasında ya da Türk hükümetine ait başka bir binada buluşması gibi, büyük bir yaptırım tehdidi geldi. Bu çok talihsizdi. Bu yüzden iniş haklarını kaldırdık, sonra birden bire hiçbir izin almadan ya da başka bir hakkını kullanmadan başka bir bakan geldi. Bu çok riskliydi" açıklamasında bulundu.

Bakan, gerginliğin azalmasını umduklarını ekledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...