Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Nisan 2016 16:51

Erivan'ı öfkelendiren Moskova kararı

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında yaşanan gerilimle ilgili açıklamaları ve AEB toplantısının Moskova'ya taşınması kararı Erivan yönetimini öfkelendirdi.

Erivan'ı öfkelendiren Moskova kararı
erivan,

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında son günlerde yaşanan çatışmaların bölgede oluşturduğu gerilim sürerken, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev ile bir araya geldi.

Sarkisyan'ın, gece yarısından sonra Cumhurbaşkanlığı konutunda kabul ettiği Medvedev ile görüşmesinde, Dağlık Karabağ'da yaşanan gelişmeler ve Ermenistan'ın başkenti Erivan'da yapılması planlanan Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) toplantısının Moskova'ya taşınması konularının ele alındığı bildirildi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın, görüşmede, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, dün Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yaptığı açıklamalardan ve Azerbaycan'ın Rusya'dan satın aldığı silahları Ermenistan'a karşı kullanmasından duyulan rahatsızlığı dile getirdiği öğrenildi.

Yine bugün Erivan'da yapılması planlanan AEB toplantısının, Dağlık Karabağ'daki gelişmeler üzerine, AEB dönem başkanı Kazakistan'ın önerisiyle Moskova'ya taşınmasının da Ermenistan'ı öfkelendirdiği kaydediliyor.

Ermenistan Başbakanı Hovik Abrahamyan'ın AEB toplantısına katılmayabileceği ve Sarkisyan'ın Medvedev'e, toplantının Moskova'da yapılması yönünde alınan kararın, Birliğe zarar verdiği görüşünü ilettiği belirtiliyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya-İran-Azerbaycan dışişleri bakanları toplantısına katılmak için geldiği Azerbaycan'da, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki gerginliğin azaltılması gerektiğini vurgulayarak, "Son olayların bizi siyasi çözüm için daha faal çalışmaya sevk edeceğini ümit ediyorum. Bizim önerilerimiz var. AGİT Minsk Grubu eş başkanlarının girişimlerini tam destekliyoruz." diye konuşmuştu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...