Tgrt Haber
18 Ağustos 2022 10:16 - Güncelleme : 18 Ağustos 2022 10:30

Laçın Azerbaycan'ın kontrolüne geçecek! Ermeniler şehri yakarak terk ediyor

Karabağ'da bulunan Laçın şehri, ay sonunda Azerbaycan'ın kontrolüne geçeceği için Ermeniler, şehri terk etmeye başladı fakat giderken evleri, ormanlık alanları yaktı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Laçın Azerbaycan'ın kontrolüne geçecek! Ermeniler şehri yakarak terk ediyor
ermenistan,azerbaycan

Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya arasında imzalanan üçlü bildiri gereği Ermeniler, ay sonunda Azerbaycan'ın kontrolüne geçecek olan Laçın'ı terk etmeye başladılar. Fakat teslim tarihinden önce şehre verebildikleri kadar hasar veriyorlar. Bölgedeki Ermeniler, binaları, ormanları ateşe vererek şehirden ayrılıyorlar.  Ermeni yerleşimcilerin evleri yaktığı ve çevreye zarar verdiğini gösteren birçok sosyal medyada hızla yayılarak büyük tepki topladı.

Laçın Azerbaycan'ın kontrolüne geçecek! Ermeniler şehri yakarak terk ediyor

ŞEHİR AZERBAYCAN'IN KONTROLÜNE GEÇECEK

Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya arasında 10 Kasım 2020'de imzalanan üçlü bildiri gereği Karabağ'da Laçın ve çevresindeki bazı köylerde yaşayan Ermeniler, Ağustos ayı sonunda yasa dışı yerleştikleri bölgeden ayrılacak ve şehir Azerbaycan’ın kontrolüne geçecek.

1 Aralık 2020'de işgalden kurtarılan Laçın ve çevresindeki köylerde ayrıca Orta Doğu'dan gelen birçok göçmen de yasa dışı olarak yaşıyor. Göçmenler ve bölgedeki geçici Rus birlikleri de şehirden ay sonuna kadar ayrılacak.

Öte yandan Azerbaycan'ın Laçın çevresindeki yol inşaatının önemli bir kısmının tamamlanmasıyla Azerbaycan’ın şehir üzerindeki kontrolü için geriye sayım başladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...