Tgrt Haber
18 Kasım 2021 11:21

Ermenistan'ın provokasyonu sürüyor! Azerbaycan askerlerine ateş açtı

Dağlık Karabağ'ın işgalden kurtarılmasının ardından rahat durmayan Ermenistan, provokasyonlara devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Tovuz'da Azerbaycan askerlerinin bulunduğu mevzilere Ermenistan askerleri tarafından ateş açıldığını duyurdu.

Ermenistan'ın provokasyonu sürüyor! Azerbaycan askerlerine ateş açtı
azerbaycan,ermenistan,çatışma

Azerbaycan'ın askeri ve diplomatik zaferi ile sonuçlanan Dağlık Karabağ Savaşı'nın ardından yenilgiyi kabullenemeyen Ermenistan'ın provokasyonları devam ediyor.  9 Kasım 2020 tarihinde, Rusya Devlet Başkanı Putin'in arabuluculuğu ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Ermenistan başbakanı Paşinyan tarafından Ateşkes Antlaşması imzalanmasından bu yana sık sık ateşkesi ihlal ettiği bilinen Ermenistan, bir kez daha anlaşmanın kurallarını hiçe saydı.

Ermenistan'ın provokasyonu sürüyor! Azerbaycan askerlerine ateş açtı
Azerbaycan'ın askerî ve diplomatik zaferi ile sonuçlanan savaşın ardından yeniden imar çalışmaları başlatıldı ve yerinden edilmiş on binlerce Azeri mülteci geri dönmeye başladı

Dün sabah saatlerinde, Ermenistan ile yaşanan çatışmalar sonucunda 7 askerin şehit olduğunu 10 askerin de yaralandığını ilan eden Azerbaycan Savunma Bakanlığı, bugün de Ermenistan askerlerinin Tovuz'da Azerbaycan askerlerinin bulunduğu mevzilerine ateş açtığını duyurdu.

Ermenistan'ın provokasyonu sürüyor! Azerbaycan askerlerine ateş açtı
Savaş sonunda siyasi konumunu güçlendiren İlham Aliyev tarafından 10 Aralık 2020'de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla başkent Bakü'de geniş kapsamlı bir askerî geçit töreni düzenlendi.

AZERBAYCAN MİSİLLEMEDE BULUNUNCA SUSTULAR

Ermenistan, ateşkese rağmen provokatif eylemlerini sürdürüyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 17 Kasım yerel saatle 17.54’ten 22.52’e kadar Şemşeddin ilinin Çinarlı, Muğancıg yerleşimlerindeki mevzilerde bulunan Ermenistan askerlerinin, Tovuz ilinin Muncuglu, Ağbulag, Goşa, Kohanebi ve Esrik Cırdahan köyleri yönünde bulunan Azerbaycan ordusunun mevzilerine belirli aralıklarla ateş açtığı bildirildi.

Azerbaycan askerlerinin açılan ateşe karşı misillemede bulunduğu, karşı tarafın susturulduğu kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...