Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Ekim 2020 09:02

Ermenistan ordusunun alay tabur komutanı etkisiz hale getirildi

Aralarında komutanlarında olduğu çok sayıda Ermenistan askeri etkisiz hale getirildi.

Ermenistan ordusunun alay tabur komutanı etkisiz hale getirildi
Ermenistan ordusu,,alay tabur komutanı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, ”11-12 Ekim gecesi, tüm cephe boyu durum gergin kaldı. İnsani ateşkese uymayan Ermenistan ordusu, kaybettikleri mevzileri geri almak için Ağdere-Ağdam ve Füzuli-Cebrayıl yönünde küçük gruplar halinde defalarca Azerbaycan birliklerine saldırı girişiminde bulundu” ifadelerine yer verdi

Çıkan çatışmalarda çok sayıda Ermenistan askeri, 3 BM-21 'Grad' roketatar, 1 T-72 tankı, çok sayıda askeri araç cephenin farklı yönlerinde etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Operasyonlarda, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri 9. Alayı Topçu Komutanı Hadrut yerleşim biriminden çekildiği ve alayın 5. taburunun askerleri mevkilerini bırakarak kaçtığı aktarıldı.

Ayrıca açıklamada, 246. Alayın tabur komutanı Yarbay Arthur Grigoryan, öldürülenler arasında yer aldığı ve tüm cephe hattının Azerbaycan ordusunun kontrolü altına olduğu bildirildi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...