Tgrt Haber
30 Eylül 2022 12:46 - Güncelleme : 30 Eylül 2022 13:07

Ermenistan Hindistan'dan 245 milyon dolar değerinde silah aldı

Ermenistan'ın provokasyonlarıyla başlayan Azerbaycan-Ermenistan sınırındaki çatışmalarında her iki taraf ağır kayıplar verirken eylül ayında Ermenistan'ın Hindistan'dan yüzlerce milyon dolarlık ağır silah sipariş ettiği öğrenildi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
Ermenistan Hindistan'dan 245 milyon dolar değerinde silah aldı
ermenistan,azerbaycan,hindistan,silah

Ermenistan'ın sınırda Azerbaycan askerlerini provoke etmesinin ardından 12 Eylül gecesi çatışmalar başladı. Ateşkes sağlanana kadar iki ülkeden de çok sayıda kayıplar verildi. Hindistan merkezli Economic Times ise provokasyonlarına ara vermeyen Ermenistan'ın tam da eylül ayında Hindistan'dan 245 milyon dolar değerinde ağır silah sipariş ettiğini yazdı.

Ermenistan Hindistan'dan 245 milyon dolar değerinde silah aldı

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN SINIRINDA NELER OLDU?

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 12 Eylül gecesi ve 13 Eylül sabahı Ermenistan ordusunun sınırın Daşkesen, Kelbecer, Laçın ve Zengilan istikametlerinde geniş çaplı provokasyonda bulunduğunu duyurmuştu.

Azerbaycan ordusunun sınırdaki bazı mevzileri ve sığınakları havan topları da dahil farklı kalibreli silahlarla aralıksız ateş altına alınmıştı. Azerbaycan ordusu, Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin atış noktalarını susturmak ve çatışmanın genişlemesini önlemek için misillemede bulunmuş, Ermeni birliklere ağır kayıplar verdirilmişti.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, çatışmalarda 135 Ermeni askerin öldüğünü açıklamış, Azerbaycan da Ermenistan’ın provokasyonlarıyla başlayan çatışmada ölen yaklaşık 100 Ermeni askerinin cesetlerini teslim etmeye hazır olduğunu bildirmişti.

Son olarak Azerbaycan Savunma Bakanlığı, internet sitesinde şehit isimlerinin bulunduğu listeyi güncellemişti. Buna göre listede, 12 Eylül'de Ermenistan'ın provokasyonları sonucu iki ülke sınırında başlayan çatışmalarda şehit olan 71 askerin ismi yer almıştı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı daha önceki açıklamasında 50 askerin şehit olduğunu duyurmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...