Tgrt Haber
13 Ocak 2022 17:09

Ermenistan'dan Türkiye açıklaması: Sınırın açılacağını öngörüyoruz

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile diplomatik ilişki kurulmasının ardından iki ülke arasındaki sınırın açılabileceğini ön gördüğünü açıkladı.

Ermenistan'dan Türkiye açıklaması: Sınırın açılacağını öngörüyoruz
ermenistan,,türkiye,,sınır,

Geçtiğimiz aralık ayında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan ile karşılıklı olarak özel elçiler atandığını belirtmiş, uzun bir sürenin ardından diplomatik ilişkiler yeniden kurulmuştu. Son olarak Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, yeni bir Türkiye açıklaması yaparak iki ülke arasındaki sınırın açılabileceğini belirtti.

Reuters'ın Rusya'nın TASS haber ajansından aktardığına göre Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Türkiye ile diplomatik ilişkiler kurmayı ve diyalog sonucunda iki ülke arasındaki sınırları açmayı bekliyor.

Ayrıca iki elçinin bu Cuma günü, Rusya’nın başkenti Moskova'da ilk tur müzakereleri gerçekleştirmesi bekleniyor.  

Öte yandan, normalleşme kapsamında  İstanbul ile Erivan arasındaki charter uçuşlar Şubat ayında başlayacak.

TÜRK MALLARINA YASAK KALKTI 

Ermenistan hükümeti, 2020 yılı Aralık ayında yürürlüğe koyduğu Türk mallarına yasak kararını kaldırdığını açıklamıştı. Yeni yılın ilk gününden itibaren Ermenistan’a yeniden serbestçe giriş yapabildi. Ermenistan Ekonomi Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Ermenistan hükümeti bünyesinde ilgili bakanlıklar arasında esaslı çalışma yapılarak, Türk mallarına yönelik uygulanan yasağın kaldırılması kararlaştırıldı. Alınan bu karar, Ermenistan’daki enflasyonun düşürülmesi ve halkın ihtiyaç duyduğu tüketim mallarının artmasını sağlayacaktır. Kararın ayrıca Ermenistan’ın ihracatına da olumlu katkıları olacaktır.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...