Tgrt Haber
15 Kasım 2021 11:30

Ermenistan'ın provokasyon girişimini Azerbaycan engelledi

Ermenistan askeri araçlarını, Azerbaycan'ın Laçın ilindeki sınıra doğru sürünce, Azerbaycan ordusu gerekli önlemleri alarak Ermeni askerleri bölgeden uzaklaştırdı.

Ermenistan'ın provokasyon girişimini Azerbaycan engelledi
ermenistan,azerbaycan

Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki gerilim artmaya devam ediyor, Ermenistan, provokasyon girişimlerinden vazgeçmiyor. Ermenistan ordusuna ait askeri araçlar, Laçın ilindeki Ermenistan-Azerbaycan sınırına doğru ilerlemeye başlayınca Azerbaycan ordusu harekete geçti. Ermenistan'ın provokasyon girişimi, Azerbaycan'ın Ermeni askerlerini bölgeden uzaklaştırmasıyla engellendi.

Ermenistan'ın bu tarz tahrik ve provokasyon girişimlerine son vermesi gerektiğini belirten Azerbaycan Savunma Bakanlığı, konuya ilişki resmi bir açıklama yaptı. Açıklamada, bu sabah Ermenistan ordusuna ait askerlerin askeri araçlarla Laçın ilindeki Ermenistan-Azerbaycan devlet sınırına doğru ilerlediklerinin tespit edildiği belirtildi.

Ermenistan'ın provokasyon girişimini Azerbaycan engelledi

Ermenistan askerlerinin provokasyon girişimine karşı Azerbaycan Ordusu’nun gerekli önlemleri aldığı ve Ermeni askerlerin bölgeden çekilmek zorunda kaldığı kaydedildi.

Bölgedeki durumun kontrol altında olduğunun ifade edildiği açıklamada, Ermenistan’ın bu tür girişimlere son vermesi gerektiği, bu olayın Azerbaycan ve Ermenistan’ın devlet sınırlarının müzakereler yoluyla belirlenmesinin ve haritalandırılmasının önemini bir kez daha gösterdiği ifade edildi.

Bakanlık, Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki gerginliklerin tüm sorumluluğunun Ermenistan’a ait olduğunu da belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...