Tgrt Haber
26 Nisan 2014 09:21

Esad güçleri kan akıtmaya devam ediyor

Suriye'de Esed'e bağlı ordu birliklerinin muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda üçü çocuk, üçü kadın olmak üzere 59 kişinin öldüğü bildirildi.

Esad güçleri kan akıtmaya devam ediyor
suriye, esad güçleri, şiddet olayları, iç savaş

Suriye'de Esed'e bağlı ordu birliklerinin muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda üçü çocuk, üçü kadın olmak üzere 59 kişinin öldüğü bildirildi. Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, Esed güçlerinin yönetim karşıtlarının denetimindeki bölgelere kara ve havadan düzenlediği saldırılar sonucunda Halep, Hama, Dera, Humus, Deyru'z Zor, Kuneytra ve İdlib'de 59 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) yaptığı açıklamada, orduya bağlı savaş uçaklarının başkent Şam'ın güneyindeki Muleyha beldesini bombaladığı, çok sayıda evin yıkıldığı, halkın evlerin enkazlarından ölü ve yaralı çıkarttığı kaydedildi.
Kentin Doğu Guta, Dareya, Cobar ve Kabun bölgelerinin rejim güçlerinin yoğun saldırılarına maruz kaldığı ifade edilen açıklamada, Şam'ın Muleyha beldesi ile Dareya bölgesinde silahlı muhaliflerle düzenli ordu arasında şiddetli çatışmaların çıktığı vurgulandı. Açıklamada ayrıca orduya ait savaş uçakları ile helikopterlerin, Halep'te muhaliflerin kontrolünde olan bölgelere vakum ve varil bombası attığı, saldırılarda çok sayıda yerleşim yerinin hasar gördüğü belirtildi. Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Halep ve Deyru'z Zor'da düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...