Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Aralık 2019 04:45

Esad İdlib’de 26 köyü ele geçirdi

Suriye’de Beşar Esad rejimi, Rusya ve İran destekli yabancı terörist grupların yardımıyla Astana anlaşmalarını hiçe sayarak, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi’ne saldırılarını artırdı.

Esad İdlib’de 26 köyü ele geçirdi
esad,suriyede son durum,haberler

Rejim güçleri, İdlib’in güneydoğusunda dün 11 köyü daha ele geçirdi. 20 Aralık’tan bu yana rejimin kontrolüne geçen köy sayısı 26’ya yükseldi. Yoğun bombardımana maruz kalan Maarratünnuman ilçesinden göç sürerken, siviller savaş uçaklarının kaçış güzergahlarını da hedef aldığını belirtiyor. Maarratünnuman’da hiçbir silahlı muhalifin bulunmadığını söyleyen siviller “Açlığa, varil bombalarına ve her türlü saldırıya katlandık ancak (rejime ait) ordunun ilçeye girmesine katlanamayız. Ordu (ilçeye girerse) sivilleri katleder” diyor. Öte yandan rejime destek veren İran destekli yabancı terörist gruplar da İdlib’e askerî takviye gönderdi. Ülkenin doğusundaki Deyrizor’da konuşlu güçlerden Kudüs Tugayı, İdlib’e kara operasyonu başlatan Esad rejimine destek amaçlı unsur gönderdi. Konvoyda, Kudüs Tugayından 250 silahlı unsurun yanı sıra, beş tank ve 30 adet 4x4 araç yer aldı. Saldırıya, İran destekli yabancı terörist gruplar ve başını Rus özel kuvvetlerinin çektiği “Kaplan Güçleri” adlı “5. Lejyon” da destek veriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...