Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Şubat 2017 17:13

Esad klor gazıyla saldırdı

Doğu Guta'da muhaliflerin kontrolündeki bölgeye düzenlenen klor gazlı saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de gazdan etkilendi.

Esad klor gazıyla saldırdı
Esad,Suriye,Klor gazı

Suriye rejiminin başkent Şam'ın Doğu Guta bölgesine düzenlediği "klor gazlı" saldırıda 1 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin gazdan etkilendiği belirtildi. Sivil savunma yetkilisi Siraç Mahmud, rejim güçlerinin muhaliflerin kontrolündeki Arbin beldesine klor gazlı saldırı düzenlediğini belirtti.

Gazın çevreye yayılması sonucu bir kişinin yaşamını yitirdiğini söyleyen Mahmud, gazdan etkilenen çok sayıda kişinin de beldedeki sahra hastanesinde tedavi altına alındığını ifade etti.

Mahmud, rejim güçlerinin Doğu Guta'ya yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığına dikkati çekerek, "Şam yönetimine bağlı güçler birkaç günden bu yana Doğu Guta bölgesindeki ilçe ve beldelere tekrar yoğun bir şekilde saldırmaya başladı. Saldırılar nedeniyle sivillerin hayatından ciddi endişe duyuyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...