Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Temmuz 2014 17:25

Esad o ülkeleri tehdit etti

Üçüncü kez devlet başkanı seçilen Beşar Esad, yemin etti. Yemin töreninde Esad, muhalifleri destekleyen ülkeleri de tehdit etti.

Esad o ülkeleri tehdit etti
esad, esad tehdit,

Başkanlık Sarayında yapılan törene korumalar eşliğinde kırmızı halıdan geçerek gelen Esad, salona girişinde halk meclisi üyeleri tarafından ayakta alkışlandı. Esad Kuran'ı Kerim'e el bastıktan sonra yemin etti ve 3. dönem başkanlığına başladı.Yemin töreninin ardından açıklamalarda bulunan Esad, 2011 yılında başlayan ayaklanmalara atıfta bulunarak, “Suriyeliler. Bazılarının 'Özgürlük' diye bağrışmalarının üzerinden 3 yıl 4 ay geçti. Onlar devrim istedi fakat sizler gerçek devrimciler oldunuz. Devriminiz ve zaferiniz sizleri için tebrik ediyorum. Yolunu kaybedenler korkunç yüzlü insanların ortaya çıktığını açıkça gördü. Onların özgürlük ve devrim maskeleri düştü” dedi. Arap Baharı hakkında da konuşan Esad, Arap Baharı'nın bölgedeki ülkeleri kaosa sürüklediğini belirtti. Esad ayrıca, “Irak ve Lübnan'da bugün neler olduğunu görüyoruz. Tüm ülkeler bu 'sahte bahar' ile uğraşıyor. Uyarılarımız haklılığımızı kanıtlıyor. Çok yakında bölgedeki Arapların ve Batılı ülkelerin terörizmi destekledikleri için büyük bedeller ödediğini göreceğiz” dedi.
"AÇIK AÇIK TEHDİT ETTİ"
Terörizme karşı zafer kazandığını ifade eden Esad, muhalifleri destekleyen ülkelerin “bedel ödeyeceklerini” ifade etti. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırıları hakkında da konuşan Esad, Müslüman ülkelerin Gazze'ye silah ve para yardımında bulunması gerektiğini belirterek, “Niçin Gazze'yi silah ve para ile desteklemiyorlar? Niçin askerlerini Gazze'ye göndermiyorlar?” dedi.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, geçtiğimiz Haziran ayında yapılan seçimlerde oyların yüzde 88,7'sini alarak devlet başkanı olmaya hak kazanmıştı. Parlamento Sözcüsü seçimlerde katılımın yüzde 73,4 olduğunu belirtmişti fakat birçok Batılı ülke seçimlere katılımın daha az olduğunu ve seçimin yalnızca Esad güçlerinin kontrolü altında olan kentlerde yapıldığını ifade etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...