Tgrt Haber
13 Kasım 2014 17:50

Esad ordusu yine kadın ve çocukları hedef aldı

Suriye ordusuna ait bir savaş uçağının başkent Şam'ın Sakba bölgesine düzenlediği saldırıda 4'ü çocuk, 3'ü kadın 10 kişi hayatını kaybetti.

Esad ordusu yine kadın ve çocukları hedef aldı
esad, suriye, ordu,

Suriye Genel Devrim Konseyinden (SRGC) yapılan açıklamada, orduya ait bir savaş uçağının başkentin Sakba bölgesinde yerleşim yerini bombalamasında 4'ü çocuk, 3'ü kadın olmak üzere 10 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığı kaydedilen açıklamada, söz konusu bölgeye düzenlenen hava saldırısında bazı evlerin yıkıldığı ve hasar gördüğü aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, rejim güçlerinin Cobar bölgesinde muhaliflerin bulunduğu cephe hattına "klor gazıyla" saldırdığı ve çok sayıda silahlı muhalifin gazlardan etkilendiği vurgulandı.

İdlib'te 2 kişi öldü

SDGC açıklamasında, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait insansız bir hava aracının İdlib'in Harim beldesinde yerleşim yerini bombalamasında 2 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi. Açıklamada, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Kobani, Deyru'z Zor ve Rakka'da IŞİD mevzilerini bombaladığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...