Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Şubat 2018 21:37

Esad rejimi, ABD'yi BM'ye şikâyet etti

Suriye'de Beşşar Esad rejimi, kendisine bağlı birliklere saldırı düzenleyen ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerini BM ve BMGK'ya şikâyet ettiğini duyurdu. BM ve BMGK'ya gönderilen mektuplarda bu saldırı ile ABD'nin terör örgütü DEAŞ'a destek verdiği vurgulandı.

Esad rejimi, ABD'yi BM'ye şikâyet etti
esad rejimi,,abd,

Esad rejiminin resmî haber ajansı SANA'da yer alan habere göre, Şam yönetimi Amerika Birleşik Devletleri (ABD) öncülüğündeki koalisyon güçlerini Birleşmiş Milletler (BM) ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK)'ya şikâyet etti. Rejimin Dışışleri Bakanlığı, ABD'nin rejime bağlı birliklere "vahşice" saldırdığını öne sürerek BM ve BMGK'ya gönderilen mektuplarda bu hamleyle Washington yönetiminin terör örgütü DEAŞ'a destek verdiği ve örgütü koruma altında tuttuğunun kanıtlandığını ifade etti. Esad rejimi ayrıca, "savaş suçu" işlediğini iddia ettiği ABD ve müttefiklerinin bölgedeki düşmanca planlarını gerçekleştirmesine müsaade edilmeyeceğini belirtti.

Daha önce ABD Savunma Bakanlığı (PENTAGON) tarafından yapılan açıklamada, ABD ve müttefiki terör örgütü PYD/PKK'nın karargâhına saldırı düzenlediği ifade edilen Esad rejimine bağlı 100'den fazla asker/milisin öldürüldüğü bildirilmişti. Rusya da ABD'nin bu saldırı ile DEAŞ'a fayda sağladığını açıklayarak Washington yönetimine tepki göstermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...