Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Aralık 2017 19:16

Esad rejimi Doğu Guta'ya saldırılarını yoğunlaştırdı

Suriye'de Beşşar Esad rejiminin, başkent Şam'da abluka altında tuttuğu Doğu Guta bölgesine düzenlediği yoğun saldırılarda 6 sivil hayatını kaybetti.

Esad rejimi Doğu Guta'ya saldırılarını yoğunlaştırdı
esad rejimi,,doğu guta,

Esad rejimi, gerginliği azaltma bölgesi içerisindeki Doğu Guta'ya sabah saatlerinden itibaren yoğun top ve hava saldırıları düzenliyor. 

Haresta, Duma ve Zemelkea ilçeleri ile Hammuriye, Cisrin, Arbin, Merc, Kefer Batna, Misraba ve Beyt Seva beldelerini yoğun topçu saldırıları ile hedef alan rejim ayrıca Haresta ilçesi ile Merc, Arbin ve Medyere beldelerine hava saldırıları düzenledi.

Haresta'ya sabah saatlerinden itibaren 40 hava saldırısı gerçekleştirildi.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarına göre, rejimin saldırılarına maruz kalan Doğu Guta'da ilk belirlemelere göre, Haresta'da 1, Otaya köyünde 3, Kafar Batna ve Misraba'da ise birer sivil yaşamını yitirdi.

Yaralılar Sivil Savunma ekipleri tarafından bölgedeki hastanelere kaldırıldı.

Birleşmiş Milletler'in (BM) ve uluslararası toplumun Doğu Guta'daki ölümlere sessiz kalmasını fırsata çeviren rejim, 14 Kasım'dan bu yana bölgeyi yoğun şekilde bombalıyor.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura, 28 Kasım'da, Rusya'nın önerisi üzerine Esad rejiminin Doğu Guta'da ateşkesi kabul ettiğini duyurmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...