Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Mart 2018 21:07

Esad rejimi Doğu Guta'yı hedef almayı sürdürüyor

Esad rejimi ve destekçileri, BMGK kararı ve Rusya'nın ilan ettiği 5 saatlik ateşkese rağmen Doğu Guta'yı hedef almayı sürdürdü
.

Esad rejimi Doğu Guta'yı hedef almayı sürdürüyor
esad rejimi,

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararı ve Rusya'nın duyurduğu her gün 5 saatlik ateşkese rağmen düzenlediği saldırılarda 8 sivil öldü.

Doğu Guta'daki Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) ekiplerinden alınan bilgiye göre, Esed rejimi ve destekçileri, BMGK ateşkes kararı ve ardından Rusya'nın her gün yerel saatle 09.00-14.00 (TSİ 10.00-15.00) arasında geçerli olacak şekilde ilan ettiği ateşkese rağmen Doğu Guta'yı vurmaya bugün de devam etti.

Sivil yerleşimlerden Merc'de 4, Kefer Batna'da 2 (baba ve kızı), Hammuriye'de 2 sivil öldü.

AA'ya serbest habercilik hizmeti veren Enes Dimeşki'nin evi vuruldu, kardeşi ağır yaralandı.

Ayrıca Duma'da 120 yıl önce inşa edilen El Sellik Camisi, Rus savaş uçaklarıyla vuruldu.

Geçen hafta da Duma'daki Nur Camisi vurulmuştu.

Bombardımanların aralıksız devam etmesi nedeniyle ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

Doğu Guta'nın da yer aldığı Şam kırsalı bölgesindeki Sivil Savunma ekiplerinin sözcüsü Sirac Mahmut, dünkü açıklamasında Esed rejimi ve destekçileri Rusya ve yabancı grupların 19-27 Şubat dönemindeki şiddetli hava ve kara saldırılarında 107'si çocuk, 76'sı kadın toplam 560 sivilin yaşamını yitirdiğini söylemişti.

Muhaliflerin kontrolündeki Doğu Guta'da yaklaşık 400 bin kişi 5 yıldır abluka altında yaşıyor. Doğu Guta, Astana anlaşmalarında "Gerginliği Azaltma Bölgesi" ilan edilmesine rağmen Rusya'nın garantörlüğünü üstlendiği Esed rejimi, geçen yıl nisan ayından itibaren bölgeye yönelik ablukasını sıkılaştırıp, son aylarda saldırılarını şiddetlendirdi. İnsani krizin derinleştiği bölgede, yüzlercesi acil durumda, binlerce sivil hasta tahliye edilmeyi bekliyor. Bunların birçoğu çocuk veya ileri evre kanser hastası. Doğu Gutalı çok sayıda bebek ve çocuk ise açlık ve ilaçsızlık yüzünden yaşamını yitirdi.

 

 
    UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
    Sonraki Haber Yükleniyor...