Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Ocak 2014 11:31

Esad rejiminin açlık silahı

Suriye Ulusal Devrim Konseyi üyesi Hancı, 'Rejim güçleri açlığı halka karşı silah olarak kullanıyor. Muhalif bölgelerine yardımların girmesini önledikleri için insanlar ölüyor' dedi.

Esad rejiminin açlık silahı
suriye, ulusal devrim konseyi üyesi, celalettin hancı, rejim güçleri, açlığı silah, olarak kullanıyor,

Bir toplantıya katılmak üzere Gaziantep'e gelen Suriye Ulusal Devrim Konseyi Üyesi Celalettin Hancı, Suriye'deki iç savaş, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) grubunun saldırıları ve Cenevre-2 Konferansı hakkında değerlendirmelerde bulundu. IŞİD'in, Suriye’nin kuzeyinde yapısını güçlendirdiğini belirten Hancı, bu grubun İslam'la bağdaşmayan hareketlerinin olduğunu söyledi. Rejimle mücadele eden silahlı güçlerin IŞİD'den zarar görmeye başladığını ifade eden Hancı, "Gücünü nereden aldığı meçhul. Öldürdüler, katlettiler, her yeri yıktılar. Çatışma sahalarından çekilip farklı bir yöntem izlemeye çalıştılar. Şu anda birçok yerde muhaliflere yakışmayan hareket sergiliyor. Halka zarar vermeye başladılar. İŞİD’in bu davranışı inşallah yakın zamanda bertaraf edilir" dedi. Esed'in, Suriye halkına karşı tüm silahlarını kullandığını belirten Hancı, ülkeye barışın gelmesi ve insanların evlerine, yurtlarına dönmesini temenni ettiğini söyledi.
Suriye'de yaşananların hiçbir zaman unutulmayacağını ifade eden Hancı, şunları kaydetti: "Rejim güçleri açlığı halka karşı bir silah olarak kullanıyor. Muhaliflerin denetimindeki bölgelere insani yardımların girmesini önledikleri için insanlar açlıktan ölüyor. Bugüne kadar kimyasala varıncaya kadar her çeşit silahı denediler. Şimdi de insanları açlıkla öldürüyor. Açlık bir silah çeşidi ve rejim öldürmeyi çok iyi biliyor. Kuşatma altında açlıktan ölenler, kimyasal silahlarla öldürülenlerden çok farklı değil." Cenevre-2 Konferansı'na da değinen Hancı, "Cenevre tatsız bir yemektir, dostlarımız bizi bununla umutlandırıyor. Fakat bundan bir şey çıkmayacak. Şartlarımız yerine getirilmeden Cenevre 2'ye gitmek bize bir şey sağlamayacaktır. Eğer bazı devletler bize garanti verirse o zaman katılım olur. Eğer Esed zulmüne devam ederek Cenevre'ye geliyorsa bizim onunla masaya oturmamızın bir anlamı olmaz" ifadelerini kullandı. Hancı, Esed rejimin birçok bölgede insan haklarını ihlal ederek Cenevre'ye gitmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını kaydetti. "Varil bombasıyla saldıran kişiyle aynı masada mı oturacağız" diye soran Hancı, konferans öncesi somut öneriler beklediklerini söyledi.  
Muhaliflerin onur, şeref ve özgürlüklerini istediğini ifad eden Hancı, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu zalimle aynı masaya oturmak istemiyoruz. İnsanları her gün öldüren, tutuklayan birisiyle neyi konuşacağız. Eğer ılımlı mesajlar sunmak istiyorsa şimdi sunsun. Bazı dost ülkeler yeni bir pencerenin açılmasını temenni ediyor. Biz Cenevre için garanti istiyoruz. Özgürlük isteğine silahla cevap verilmez. Biz sahalara öldürmek için değil, özgürlük için indik" şeklinde konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...