Tgrt Haber
25 Aralık 2015 10:28

Esad tarihi kaleyi parçaladı

Dera'daki tarihi Busra Kalesi'nde rejimin bombardımanı sonucunda hasar meydana geldi.

Esad tarihi kaleyi parçaladı
esad, suriye, tarihi kale,

Suriye'nin Dera iline bağlı merkez içesindeki Busra kasabasında yer alan tarihi Busra Kalesi'nin bazı bölümleri rejimin bombardımanı sonucunda yıkıldı.Busra Tarihi Eserler Daire Başkanı Seyfuddin el-İsa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejimin gerçekleştirdiği hava saldırıları neticesinde Busra Kalesi'nin bazı bölümlerinin yıkıldığını belirterek, kalenin Temsilciler Avlusu, daha önce restore edilen Roma dönemine ait sütunlar, 2'nci ve 4'üncü kuleler ve Halk Gelenekleri Müzesi'nde hasarın meydana geldiğini ifade etti.

İsa, Tarihi Eserler Daire Başkanlığının daha önce Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'ne (UNESCO) iki yazı gönderdiğini hatırlatarak, birincisinde bölgedeki tarihi eserlerin korunması için işbirliği talep edildiğini, ikincisinde ise UNESCO'nun Busra'daki tarihi eserlerde meydana gelen hasarı tespit etmek için davet edildiğini kaydetti.Rejimin attığı ve çoğu amfi tiyatronun civarını hedef alan varil bombaları nedeniyle tiyatronun birinci katının tabanında delikler oluştuğu gözlendi. Suriye'de rejim, kontrolünü kaybettiği bölgelere düzenlediği hava saldırılarında cami, kale gibi tarihi eserleri de hedef alıyor. Söz konusu eserlerin arasında Humus ili kırsalındaki Tedmur antik kenti, Halep'teki Emevi Camii ile eski şehir ve Deyru'z-Zor'daki Er-Rahbe Kalesi'nin yer aldığı ifade ediliyor.

Esad tarihi kaleyi parçaladı

Esad tarihi kaleyi parçaladı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...