Tgrt Haber
04 Kasım 2021 13:19

Esad'dan Türkiye'ye operasyon tehdidi: İdlib'e gireriz

ABD, PKK’nın Suriye uzantısı YPG’ye 50 tır lojistik malzeme ve silah gönderdi. Esad cephesi ise Türkiye’nin operasyon başlatması durumunda İdlib'e girecekleri tehdidinde bulundu.

Esad'dan Türkiye'ye operasyon tehdidi: İdlib'e gireriz
ABD,suriye,pkk,ypg,esad

Türkiye'nin Suriye'ye yönelik olası operasyonu öncesi bölgede sıcak gelişmeler yaşanıyor. Olası sınır ötesi operasyon öncesi ABD, PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye 50 tır lojistik malzeme ve silah yardımı yaptı.

ABD liderliğindeki uluslararası koalisyona ait ilk 50 tırlık konvoy, terör örgütü PKK kontrolündeki Kamışlı kentine girdi. Bu gelişme, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki son görüşmenin ardından yaşanırken Esad cephesinden de Türkiye'ye yönelik yeni bir tehdit mesajı geldi.

Suriye Ulusal Uzlaşı Merkezi mensubu Ömer Rahmun, Türkiye'nin Suriye'ye girerse, Suriye ordusunun İdlib'de iki aşamalık bir operasyon yürüteceğini söyledi. Rahmun, "Türkiye operasyona başladığında ilk aşamada Cebel ez-Zaviye, Cisr eş-Şuğur, El Gab ile M4 karayolu ve onun 8 kilometre kuzeyi kurtarılacak" dedi.

Suriye rejiminin 25. Özel Görev Gücü Tümeni'ne İdlib ve çevresine konuşlandırılmak üzere 1000 asker alınacağı duyuruldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...