Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Kasım 2014 15:44

Esad'ın gaz santralı IŞİD'in eline geçti

Irak ve Suriye'de faaliyet gösteren terör örgütü IŞİD, Suriye'nin Humus kentinde bir gaz santralını ele geçirdiğini duyurdu.

Esad'ın gaz santralı IŞİD'in eline geçti
esad, ışid, gaz santralı, suriye, humus,

İnternet üzerinden yeni fotoğraflar yayınlayan IŞİD, Suriye'de Esad rejiminin kontrolü altında bulunan Humus'taki Jahar gaz santralını ele geçirdiğini belirtti. IŞİD'in yayınladığı fotoğraflarda, örgütün bayrağı bir gaz santralının tepesinde dalgalanıyor. Terör örgütü IŞİD, gaz santralının yanı sıra iki tank, zırhlı araç ve çok sayıda makinalı tüfek ele geçirdiğini iddia etti. Suriyeli muhaliflere yakınlığıyla bilinen Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de, IŞİD'in Humus'taki saldırısında en az 30 Suriye askerinin öldürüldüğü belirtildi.Irak ve Suriye'de terör örgütü IŞİD'in elinde çok sayıda gaz ve petrol sahası ve santralı bulunuyor. IŞİD'in gelirinin büyük bir kısmını bu alanlarda sattığı gaz ve petrolden sağladığı iddia ediliyor.(NTV)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...