Tgrt Haber
12 Temmuz 2021 08:22

Esad’ın katliam listesi

Suriye Muhalif Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Nasır Hariri, Esad rejiminin 2 yılda katlettiği 5 bin 210 kişinin isim listesine ulaştıklarını söyledi.

Esad’ın katliam listesi
Esad

Gazetemize konuşan Hariri, ele geçirilen listenin sadece Humus’un Vaar bölgesindeki El Sakafi Hastanesi kayıtlarından oluştuğunu aktardı.

Hariri “Rejimin 2012 ila 2014 yıllarında yaptığı infazları gösteren listeyi o süreçte görev yapan bir memur bize getirdi. Bu listede 5 bin 210 sivilin ismi var. Esad’ın üst düzey isimlerinin imzası ve resmî devlet mührü taşıyan evrakları bize ulaştıran şahıs aynı zamanda tüm olan bitenin şahidi. Hem uluslararası otoriteler hem de mahkemeler nezdinde girişimler de bulunduk. Özel bir yerde tutulan şahıs, resmî belgelerle birlikte bizatihi şahitlik edeceğini söyledi. Bize 450 sayfalık ölüm listelerini ulaştıran kişi ölümlerin birçoğunun işkence sebebiyle gerçekleştiğini  anlattı” dedi.

ÇUKURA ATMIŞLAR

Humus’un Vaar bölgesinde öldürülen 5 bin 210 sivile ait naaşın El Nasır mezarlığında açılan çukurlara atıldığı bilgisini paylaşan Nasır Hariri “Sadece bu örnek bile Suriye’de Esad rejiminin gerçekleştirdiği katliamın hangi boyutlarda olduğunu göstermeye yeter. Humus’un bir mahallesinde bunca insan öldürülmüşse 21 milyonluk Suriye’de gerçek rakamın ne olduğunu kimse kestiremez. Tüm ülkeleri, kurum ve kuruluşları bu vahşete karşı harekete geçmeye davet ediyorum’’ diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...