Tgrt Haber
26 Eylül 2017 13:24

Esed rejiminden PKK/PYD'ye 'özerklik' sinyali

Esed rejiminin Dışişleri Bakanı Muallim, PKK/PYD'yi kast ederek özerklik talebinin müzakere edilebileceğini söyledi.

Esed rejiminden PKK/PYD'ye 'özerklik' sinyali
PKK/PYD,özerklik,sinyali,Dışişleri Bakanı Velid Muallim

Beşşar Esed rejiminin Dışişleri Bakanı Velid Muallim, isim vermeden terör örgütü PKK/PYD'ye mesaj göndererek, özerklik isteğinin müzakere edilebileceğini açıkladı. 

Muallim, Russia Today adlı Rus televizyon kanalına verdiği röportajda,  "Suriyeli Kürtler, Suriye sınırları içinde bir çeşit özerklik istiyor ve bu mesele müzakere edilebilir, tartışılabilir." dedi.

"DEAŞ'la mücadeleyi bitirdikten sonra masaya oturup, Kürt  kardeşlerimizle gelecek için bir formül üzerinde bir anlaşmaya varabiliriz.”  ifadesini kullanan Muallim, ABD'nin daha önce birçok kez müttefiklerini terk  etmesinden ders çıkarılması gerektiğini söyledi.

İç savaşın başından bu yana büyük çaplı çatışmaya girmeyen PKK/PYD ve  Esed rejiminin birçok alanda işbirliği yaptığı biliniyor. Petrol sahalarını  birlikte koruyan ve çıkan petrolü paylaşan taraflar, ortak askeri eğitim ve operasyonlar düzenliyor. Ancak ülkenin doğusundaki Deyrizor'da son haftalarda terör örgütü DEAŞ'tan ele geçirilen enerji zengini bölgelerin paylaşımı sırasında taraflar  arasındaki tansiyon yükselmişti.

AA'nın harita alan ölçümlerine göre, yaklaşık 185 bin kilometrekarelik  Suriye topraklarının yüzde 23'ünü PKK/PYD işgal ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...