Tgrt Haber
25 Ağustos 2014 19:48

Esed yine ölüm yağdırdı

Suriye ordusunun Halep'in kuzeyindeki Türkmen Barih beldesi ile Dabık köyüne düzenlediği hava saldırısında 23 kişinin öldüğü bildirildi.

Esed yine ölüm yağdırdı
suriye, srgc, Barih, Ortadoğu haberleri, Ortadoğu,

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada, orduya bağlı helikopterin Halep'in kuzeyinde yer alan Türkmen Barih beldesine varil bombaları atması sonucu 13 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Türkmen Barih'teki saldırıda yıkılan evlerin enkazında çok sayıda ölü ve yaralıların olduğu ifade edilen açıklamada, sivil savunma ekiplerinin kurtarma çalışmalarına devam ettiği ifade edildi.

Açıklamada, orduya ait bir savaş uçağının kentin kuzeyindeki Dabık köyünü "vakum bombasıyla" vurmasının ardından ise aynı aileden 10 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Öte yandan Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'de (LCC) yaptığı açıklamada, Halep kentine bağlı Türkiye sınırındaki Azez ilçesinde yer alan Es Selame Sınır Kapısı'nın garajında bomba yüklü aracın infilak etmesi sonucunda çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

Saldırıda ölü sayısına ilişkin bilgi verilmeyen açıklamada, bazı araçların yandığı ve yaralananların Türkiye'ye gönderildiği aktarıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...