Tgrt Haber
28 Ağustos 2019 15:45

Eşini öldüren Ruhani’nin eski danışmanı, kefaletle serbest bırakıldı

Eşini öldürmekle suçlanan Tahran’ın eski Belediye Başkanı ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin eski danışmanı Muhammed Ali Necefi, bir milyar tümen (500 bin lira) kefaletle serbest bırakıldı.

Eşini öldüren Ruhani’nin eski danışmanı, kefaletle serbest bırakıldı
hasan ruhani,,idam,,Muhammed Ali Necefi,,kefalet,

Eşi Mitra Ustad’ı öldürmekle suçlanan Tahran eski Belediye Başkanı ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin eski danışmanı Muhammed Ali Necefi'nin avukatı Hamid Guderzi, müvekkilinin serbest bırakıldığını açıkladı.

Avukatı kaza olduğunu öne sürdü

Kasten adam öldürmekle yargılanan Necefi’nin olayı bir kaza olduğunu savunan avukatı ve serbest bırakılma haberini "Necefi, bir saat önce bir milyar tümen (500 bin lira) değerinde kefalet ödeyerek serbest kaldı" ifadeleriyle duyurdu. 

Dosya yüksek mahkemeye gidecek

Avukat Hamid Guderzi, dosyanın henüz yüksek mahkemeye gitmediğini söyleyerek, "Dosyanın önümüzdeki bir iki gün içerisinde yüksek mahkemeye gönderilmesini bekliyoruz" açıklamasında bulundu. 

İdam cezasına çarptırılmıştı

Necefi, 28 Mayıs’ta eşi Mitra Ustad’ı silahla öldürdükten sonra polise teslim olarak cinayeti işlediğini itiraf etmişti. Yargılama sürecinin ardından 30 Temmuz’da idama mahkum edilen Necefi, maktulün ailesi tarafından bağışlanınca kefaletle serbest bırakıldı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...