Tgrt Haber
31 Ağustos 2021 16:07

Eski asker 200 kedi ve köpeğiyle Kabil'den Londra'ya döndü

Kabil'de barınak işleten eski İngiliz asker, 200 kedi ve köpeğiyle beraber Birleşik Krallık'a döndü, yaşadıklarını anlattı.

Eski asker 200 kedi ve köpeğiyle Kabil'den Londra'ya döndü
kabil havalimanı,afganistan,londra,kedi,köpek

15 Ağustos'ta Taliban, Kabil'e girdi ve Afganistan'daki yönetimi ele geçirdi. Taliban'ın bu hamlesinin ardından binlerce insan Kabil Havalimanı'na hücum etti. Eski emekli İngiliz asker de bu kişilerden biriydi. Kabil'de barınak işleten eski asker Paul Farthing, Londra'ya döndü ve yaşadıklarını anlattı.

Dailymail'in haberine göre Farthing, bir arkadaşının köpeklerinin Taliban tarafından öldürüldüğünü ve barınaktaki hayvanları için endişelendiğini söyledi. Taliban'ın onlara zarar vermesinden korktuğu için hayvanları ülkeden çıkarmaya çalıştığını anlatan Farthing,''Taliban'la konuşmaktan başka bir şey yapamazsınız çünkü insanları silahlarla kontrol ediyorlar'' dedi. Personellerini Kabil'de bırakmak zorunda kaldığı için suçluluk duyduğunu itiraf eden Farthing, sebebinin izinlerin çok geç verilmesi olduğunu belirtti.

Eski asker 200 kedi ve köpeğiyle Kabil'den Londra'ya döndü

SAVUNMA BAKANININ DANIŞMANINI TEHDİT ETMİŞTİ

Eski asker, BK Savunma Bakanı Bel Wallace'ın özel danışmanı Peter Quentin'i "sosyal medyada imha etmekle" tehdit ettiği için de özür diledi.

"Bunu yaptığımı bile hatırlamıyorum" diyen Farthing, şöyle konuştu:

''Anlık bir şeydi. Personelin ve ailelerinin havaalanına gidebilmesi için bazı evraklara ihtiyacımız vardı. Peter Quentin bana 6 gün önce personelin ülkeyi terk etmesinin onaylandığını söylemişti ama her nedense evraklar bana ulaşmadı. Quentin, telefon numarası bende olan tek yetkiliydi. Galiba bu yüzden ona yüklendim. Sarf ettiğim sözlerden dolayı özür dilerim.''

Eski asker Farthing'in anlattığına göre, Nowzad adlı barınakta çalışan Afganlar, Kabil Havalimanı'na vizesi ve pasaportu olmayanların alınmaması kararından sadece 3 saat sonra havalimanına ulaşmış ve tahliyeleri gerçekleşmemiş. Farthing, bu olayı şu sözlerle ifade etti:

''Doğru evraklarla hepimiz içeri girebildik ama üç saat geç kalmıştık. ABD Başkanı Joe Biden kuralları değiştirmişti. Eğer gerekli izinleri bir gün önce gönderselerdi personelim benimle gelebilirdi.''

Eski asker 200 kedi ve köpeğiyle Kabil'den Londra'ya döndü

ASKERLER TEPKİ GÖSTERDİ

Havalimanına geldikten sonra 24 saat boyunca uçak beklediğini söyleyen Farthing'e askerler devlet malının kaynaklarını boşa harcadığını söyleyerek tepki göstermiş fakat Farthing, hayvanlarından vazgeçmemiş:

''Bu bir kargo uçağı. Köpekler ve kediler, insanların seyahat edemeyeceği ambar kısmına konabiliyor. Herhangi bir ordu kaynağı kullanmadım. Hiçbirinizi içeriye girerken tehlikeye de atmadım çünkü askerler her zaman durduğu yerde duruyorlardı' dedim. Zira askerler havalimanına girmemi kolaylaştırmak için bir şey yapmadı. Asker de 'Hadi be, özür dilerim dostum' dedi.''

Farthing, havalimanına giden yolda 5 kedinin yaşamını yitirdiğini ve bir köpeğin bıçaklandığını söyledi. Birleşik Krallık'a ulaşan hayvanların durumunun ise gayet iyi olduğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...