Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
09 Kasım 2019 13:27

Eski devlet başkanı cezaevinden düğüne

Brezilya Eski Devlet Başkanı Lula da Silva, hakkında tahliye kararı verilmesinin ardından serbest kaldı. Hapisten 580 gün sonra çıkan Lula, evleneceği kadını tanıttı.

Eski devlet başkanı cezaevinden düğüne
lula da silva,,düğün,,cezaevi,

Dünya, 580 günlük hapis esaretinden sonra kurtulan Brezilya eski Devlet Başkanı Lula da Silva'yı konuşuyor.

"Hapsedilmek hayatımın aşkını bulmama yardımcı oldu"

Dün gece geç saatlerde serbest bırakılan Lula’yı binlerce taraftarı Curitiba’da tutuklu bulunduğu cezaevinin önünde karşıladı. Lula ise onlara bir sürpriz yaptı. Kız arkadaşı Rosangela da Silva'yı tanıştırdı. Bu anlar Lula'nın 580 gün boyunca hapishaneden çıkmasını bekleyen takipçilerine teşekkür konuşmasının en duygusal anlarından biri oldu.

Eski devlet başkanı cezaevinden düğüne

Lula, kız arkadaşını tanıttığı o anlarda, “Hapsedilmek bana hayatımın aşkını bulmama yardımcı oldu. Ona aşık oldum, benimle evlenmeyi kabul etti” sözlerini kullandı.

Eski devlet başkanı cezaevinden düğüne

Rosangela da Silva devlete ait Itaipu Binational şirketinde çalışan ve Lula’nın hapishanesinin bulunduğu Curitiba şehrinde yaşayan bir sosyolog. Janja adıyla da tanınan da Silva ayrıca, Lula’nın liderliğini yaptığı İşçi Partisinin de bir üyesi.

Eski devlet başkanı cezaevinden düğüne

"Bir fikri öldürmeye çalıştılar ancak fikirler öldürülemez"

Lula ayrıca tahliye edilmesinin hemen ardından, “Bir adamı tutuklamadılar, bir fikri öldürmeye çalıştılar ancak fikirler öldürülemez. Sevgili dostlar, bugün burada sizlerle beraber olmanın ne anlama geldiğini anlatmaya kelimeler yetmez. Hayatım boyunca Brezilyalılarla konuştum ancak bugün 580 gündür beni selamlayan insanlarla bir arada olacağımı hayal etmedim. Onların sesi, bana dayanabilmem için gereken demokrasinin gıdasıydı” açıklamasında bulundu.

Eski devlet başkanı cezaevinden düğüne

Lula, bir daha devlet başkanlığı yapamayacak

Bu arada serbest bırakılmasına rağmen Brezilya yasaları gereği iki davadan hüküm giyen Lula, bir daha devlet başkanlığı yapamayacak. 74 yaşındaki Lula’nın yeniden aday olup, başkan seçilebilmesi için hakkındaki davaları düşürmek için hukuk süreci başlatması gerekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...