Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Ocak 2022 15:59

Eski İngiliz bakandan şok iddia: Müslüman olduğum için kovuldum

İngiltere'de ulaştırma bakanı olarak görev yapan Nusrat Ghani, Müslüman olmasından dolayı kovulduğunu söyledi. İddialarla ilgili soruşturma başlatıldı.

Eski İngiliz bakandan şok iddia: Müslüman olduğum için kovuldum
Nusrat Ghani,İngiltere&tt2;de Müslümanlık

İngiltere tarihindeki ilk Müslüman ulaştırma bakanı olarak görev alan Muhafazakar Parti’den Nusrat Ghani neden görevden alındığını aylar sonra açıkladı. Kabine değişikliğiyle birlikte kısa bir süre sonra görevinden ayrılan Ghani, 2020’nin Şubat ayında Boris Johnson’ın kendisini Müslüman olmasından dolayı görevden aldığını belirtti. 

'MÜSLÜMANLIĞIN SORUN OLUŞTURDU' İDDİASI

İngiliz Sunday Times gazetesine konuşan Ghani, Muhafazakar Parti’den Mark Spencer’ın kendisine, “Müslümanlığın bir sorun oluşturdu” dediğini ifade etti.  Ghani, “Bana Müslüman olmamın bir sorun teşkil ettiği söylendi. Müslüman bir kadının çalışma arkadaşlarını rahatsız ettiği söylendi” dedi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Spencer, iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Kabinede görev alan Nadhim Zahawi, olayla ilgili soruşturma başlatılması çağrısında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...