Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
29 Aralık 2015 14:54

Eski İsrail Başbakanı 18 ay hapis yatacak

İsrail’in eski Başbakanı Ehud Olmert’in Kudüs Belediye Başkanı olduğu sırada rüşvet aldığı gerekçesiyle hakkında verilen 6 yıllık hapis cezası temyiz talebinin ardından 18 aya indirildi. Olmert, hapis yatacak olan ilk eski İsrail Başbakanı olacak.

Eski İsrail Başbakanı 18 ay hapis yatacak
israil, eski başbakan, hapis cezası,

İsrail’in eski Başbakanı Ehud Olmert, Kudüs Belediye Başkanı olduğu dönemde bir proje sırasında rüşvet aldığı gerekçesiyle 2014 yılının Mart ayında suçlu bulunarak 6 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 70 yaşındaki Olmert, hakkındaki iddiaları reddederek kararı temyize götürmüştü. Temyiz kararını görüşen mahkeme, Olmert’in 6 yıllık hapis cezasını 18 aya indirdi. Mahkeme, cezanın 15 Şubat’ta başlayacağını da duyurdu. 2006-2009 yılları arasında başbakanlık görevini yürüten Olmert, hapis yatacak ilk eski İsrail Başbakanı olacak.
Olmert, kararın açıklanmasının ardından kısmi olarak aklanmasından dolayı memnun olduğunu ifade ederek, karara saygı duyduğunu söyledi. Olmert, daha önce de söylediği gibi hiçbir zaman rüşvet talebinde bulunmadığını ve rüşvet almadığını söyledi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...