Tgrt Haber
29 Haziran 2022 19:52 - Güncelleme : 29 Haziran 2022 22:52

Eski NATO Genel Sekreteri'nden 'Erdoğan ve Türkiye' itirafı: Türkiye vazgeçilmez bir konuma sahip

Türkiye'nin Başkan Erdoğan liderliğinde Batı'ya karşı kararlı duruşu, NATO'ya geri adım attırdı. Eski NATO Genel Sekreteri Scheffer, "Türkiye'nin vazgeçilmez bir konuma sahip olduğunu" dile getirdi.

Eski NATO Genel Sekreteri'nden 'Erdoğan ve Türkiye' itirafı: Türkiye vazgeçilmez bir konuma sahip
cumhurbaşkanı erdoğan,Jaap de Hoop Scheffer

Türkiye'nin teröre karşı dik duruşu Batı'ya geri adım attırdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik sürecindeki kararlı tavrı, NATO tarafının Türkiye'nin taleplerine boyun eğmesiyle sonuçlandı.

Avrupa basını, NATO Zirvesi'nde Türkiye, Finlandiya ve İsveç arasında imzalanan "Üçlü Muhtıra"ya geniş yer verirken gelişmeyi, "istediğini elde eden Türkiye'nin başarısı" olarak değerlendirdi.

"İNANILMAZ ÖNEMLİ BİR KONUMA SAHİP"

Konuyla ilgili açıklama yapan Eski NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer, Türkiye'nin NATO açısından "inanılmaz önemli" bir konuma sahip olduğunu vurgulayarak, "Türkiye, böylesi vazgeçilemez bir konuma sahip olmasa baskı yapabilirdik, ancak Türkiye coğrafi konumu nedeniyle bizi baskı altına alıyor" açıklamasında bulundu.

Hollanda Televizyonu'na (NOS) konuşan eski genel sekreter, "Bunun karşılığında Türkiye'nin alacağı bedel ne olacak onu merak ediyorum. Çünkü bu sadece Finlandiya ve İsveç'in Kürt teröristlere ve aşırılığına karşı biraz daha sertleşmesi olamaz" dedi.

Jaap de Hoop Scheffer, Madrid'deki NATO zirvesinin ittifak içindeki dayanışma ve Rusya'ya verilecek mesajlar açısından önemli olduğunu da belirterek, Ukrayna'nın bağımsızlığını tekrar kazanabilmesi ve Putin yönetiminin savaşı kaybetmesi için silah desteğine devam edileceğini vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...