Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 Eylül 2022 19:52 - Güncelleme : 07 Eylül 2022 21:04

Eski Yunan bakandan ülkesine uyarı: Erdoğan'ın sözlerini ciddiye almamız gerek

Ege adalarını uluslararası hukuka aykırı olarak silahlandıran Yunanistan'a tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İzmir'i unutmayın. Bir gece ansızın gelebiliriz" şeklindeki sözleri Yunan cephesinde paniğe neden oldu. Türkiye'nin her zaman metotlu ve stratejik hareket ettiğine dikkat çeken Yunanistan'ın eski Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, "Erdoğan'ın söylediklerini ciddiye almamız gerek" diyerek ülkesine uyarıda bulundu.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Eski Yunan bakandan ülkesine uyarı: Erdoğan'ın sözlerini ciddiye almamız gerek
Yunanistan,Türkiye,Erdoğan,savaş

Türkiye ile Yunanistan arasındaki Ege adalarının silahlandırılması ile deniz ve havada yapılan sınır ihlalleri nedeniyle gerilim giderek artıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ne masada ne sahada muhatabımız değil" şeklindeki sözlerinden sonra, Yunanistan Başbakan'ı Miçotakis'i "Oyun oynamıyoruz, ciddi konuşuyoruz. Bir gece ansızın gelebiliriz" diyerek açık açık uyardı.

Yunanistan'ın tacizlerine karşı diplomatik süreç başlatan Dışişleri Bakanlığı; NATO, AB ve BM'ye ihlalleri ve maksadı aşan girişimleri içeren bir mektup gönderdi.

"UYARILARI CİDDİYE ALMAMIZ GEREK"

Yaşanan gelişmelerin ardından Yunanistan'da ana muhalefetteki Radikal Sol İttifak (SYRIZA) iktidarı döneminde Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı olarak görevyapan Evangelos Apostolakis, hükümete seslenerek Erdoğan'ın Atina'ya yönelik uyarılarının ciddiye alınması gerektiğini belirtti.

"Türkiye, metotlu ve stratejik hareket eder" diyen Apostolakis, SKAI TV'de konuk olduğu bir programda, Türk-Yunan ilişkilerinde son dönemde tekrar tırmanan tansiyona ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"İYİLİKLE RAZI OLMAZSAK ZORLA YAPMAKLA TEHDİT EDİYOR"

Erdoğan'ın "Oyun oynamıyoruz, ciddi konuşuyoruz." mesajı verdiğine dikkati çeken Apostolakis, "Şunu iyi bilmeliyiz ki, bu söylenenleri ciddiye almamız gerek. Erdoğan, 'Bir gece ansızın gelebiliriz' derken, Türkiye'nin istediği şekilde, Ege'nin paylaşılmasına iyilikle razı olmamamız halinde, bunu muhtemelen zorla yaptıracağı tehdidinde bulunuyor" ifadesini kullandı.

Apostolakis, sessiz kalmamaları gerektiğini ancak Türkiye'nin bu aşamada tansiyonu Yunanistan'ın tırmandırmasını istiyor olabileceğini öne sürerek bu nedenle de ülkesinin dikkatli olması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...