Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Ocak 2022 17:27

Estonya, İsrail'den 500 adet anti-tank füzesi alacak

Estonya'nın, İsrail'den 500 adet anti-tank füzesi satın alacağı bildirildi. Estonya Genelkurmay Başkanı Eero Rebo yeni füzelerin önceye kıyasla orduya daha etkin muharebe gücü sağlayacağını söyledi.

Estonya, İsrail'den 500 adet anti-tank füzesi alacak
Estonya,Almanya,İsrail,anti-tank füzesi

Estonya ile İsrailli bir şirket arasında  anti-tank füzesi anlaşması gündeme geldi. Estonya Savunma Bakanlığı’nın, İsrailli şirket Rafael Advanced Defense Systems tarafından üretilen Spike SR hassas güdümlü anti-tank füzesinden 500 adet sipariş verdiği aktarıldı.

İLK TESLİMAT BU YIL

Estonyalı askeri yetkililer söz konusu füzelerin ülkenin tanksavar savunma kapasitesini önemli ölçüde arttıracağını belirtirken, eğitim füzeleri gibi yardımcı teçhizatı içerecek ilk teslimatın bu yıl içerisinde yapılacağı ifade edildi.

Estonya Genelkurmay Başkanı Eero Rebo yeni füzelerin önceye kıyasla orduya daha etkin muharebe gücü sağlayacağını belirtti. Ayrıca Rebo, füzelerin düşmanı daha uzak mesafeden isabetli bir şekilde etkisiz hale getirmesine yardımcı olacağını kaydetti.

EĞİTİM TEÇHİZATLARI SATIN ALINACAK

Estonya, füzelere ek olarak yeni silahların orduda kullanılmaya başlanması esnasında ortaya çıkacak maliyeti düşürecek, aynı zamanda savaş alanında askeri birimlerin etkinliğini önemli ölçüde arttıracak eğitim teçhizatları da satın alacak. Spike SR hassas güdümlü anti-tank füzesi 2 kilometre menzile sahip, "ateşle ve unut" tipi bir füze sistemi. Estonya kısa süre önce de İsveç merkezli savunma ve havacılık şirketi SAAB'dan 300 adet Carl-Gustaf M4 silah sistemi satın almıştı.

Estonya, İsrail'den 500 adet anti-tank füzesi alacak

UKRAYNA'YA YARDIM

Estonya’nın halihazırda kendi envanterinde yer alan Amerikan üretimi tanksavar ve MANPADS’leri Rusya ile gerilim yaşayan Ukrayna’ya göndereceği açıklanmıştı. Estonya’nın Ukrayna’ya 122mm obüs sevk etmek istediği gün içerisinde ortaya çıkmıştı. Almanya, Baltık ülkesi Estonya’nın Ukrayna’ya yollamak istediği askeri ekipmanların sevkiyatına onay vermemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...