Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Şubat 2014 09:53

ETA'ya soykırım suçlaması

İspanya'da Terörizm Mağdurları Kolektifi, ETA'yı 'insanlık suçu ve soykırım' yapmakla suçlayan bir metni Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne sundu.

ETA'ya soykırım suçlaması
ETA'ya soykırım suçlaması, ispanya'da terörizm mağdurları, ispanya'da soykırım suçlaması,

İspanya'nın kuzeydoğusundaki Bask bölgesinin bağımsızlığı için mücadele eden, AB ile ABD'nin terör örgütleri listesinde yer alan ve yaklaşık 2,5 yıl önce silahlı faaliyetlerini kalıcı bir şekilde durduran ETA, ''soykırım'' yapmakla suçlandı. Suçlamayı, İspanya'daki Terörizm Mağdurları Kolektifi (Covite) yaptı. Hollanda'nın Lahey kentindeki Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) giden Covite Başkanı Consuelo Ordonez ve bazı ETA mağduru aileler, ETA örgütünün ''insanlık suçu ve soykırım yaptığı, uluslararası alanda ciddi suçlar işlediği, İspanya'da 858 kişiyi öldürüp, 200 bin kadar kişiyi sürgüne zorladığını'' savunan bir metini mahkemeye sundu.
ETA'nın ''sivil halka karşı sistematik bir saldırı uyguladığını'' savunan Covite, UCM'nin örgüte karşı soruşturma açmasını talep etti. ETA'nın geri dönüşü olmayacak şekilde saldırılarını durdurmasından sonra kendini feshetmek yerine Bask bölgesindeki barış sürecinde aktif rol üstlenmek istemesi, İspanya'daki ETA mağduru aileleri rahatsız ederken, Covite'nin UCM'ye yaptığı girişimin arkasında da bunun yattığı düşünülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...