Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
19 Ağustos 2022 14:16 - Güncelleme : 19 Ağustos 2022 14:18

Bu kadarına da pes: İki pilot, yolculuk sırasında uyuya kaldı

Etiyopya Hava Yolları’nda alışık olmadık biri olay yaşandı. Hartum-Addis Ababa seferini yapan Boeing 737-800 model uçağının her iki pilotu da uyuya kaldı.

Bu kadarına da pes: İki pilot, yolculuk sırasında uyuya kaldı
etiyopya,uçak

Etiyopya Hava Yolları’nda çok alışagelmedik bir olay yaşandı. Hartum-Addis Ababa seferini yapan Boeing 737-800 model uçağının pilotları, yolculuk sırasında uyuya kaldı.

Uçaktaki yolcular durumdan habersizken, varış yerine ise 25 dakika geç iniş yapıldı. Konuya ilişkin hava yolu şirketinden ise bir açıklama gelmedi. Pilotların uyuya kaldığı yolculuğun süresi ise 2.5 saat olarak kaydedildi.

37.000 FİT’TE UYUYA KALDILAR

Etiyopya’da yaşanan olay ATC yetkililerini de hayrete düşürdü. Merkez, pilotlarla iletişim sağlayamadı. Uyuya kalan her iki pilot ise otopilotun bağlantısı kesildiğinde kendilerine geldi.

Otomatik pilot devreden çıkarken alarmın çalması, uyuya kalan pilotları uyararak uyandırdı. 2,5 saat süren yolculukta, güvenli iniş 25 dakika geç olarak gerçekleşti. Hava yolu şirketi ise herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Kaynak: TRT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...