Tgrt Haber
02 Mart 2017 11:11

Etna'da devasa patlama! Alarm verildi

Sicilya’nın doğusunda yer alan Avrupa’nın en yüksek yanardağı Etna’da yeni volkanik hareketlilik yaşandı. Haftalardır aktif olmayan yanardağda son zamanların en büyük patlamaları meydana geldi. Etna'daki son hareketliliğin ardından turuncu alarm verildi.

Etna'da devasa patlama! Alarm verildi
Etna, volkanik patlama

Haftalardır böylesi görülmemişti. Avrupa ’nın en yüksek yanardağı olan Etna yanardağından devasa lavlar patladı. İnanılmaz olayın etkisi Catania kenti ve Taormina kasabasından da hissedildi.  Geçtiğimiz gün yaşanan patlama sonrası sebebiyle Catania havalimanı bir günlüğüne uçuşları durdurdu.

Etna'da devasa patlama! Alarm verildi

Sicilya adasında bulanan Etna Yanardağı, uzun zamandır faaliyette bulunmuyordu. Yanardağın yeniden lav ve kül püskürtmesiyle bölgede turuncu alarm verildi. Tehlike oluştursa da Etna Yanardağı'ndaki volkanik hareketlilik özellikle fotoğrafçılar için görsel bir şölene de dönüştü. 

İŞTE O ANLAR

Etna'da devasa patlama! Alarm verildi

YÜKSEKLİĞİ PATLAMARA GÖRE DEĞİŞİYOR

Etna yanardağı şu andaki 3.326 metre yüksekliğiyle Avrupa kıtasının en yüksek yanardağı olarak kabul ediliyor. Zirvedeki püskürmeler sebebiyle yükseklik zaman zaman değişmekte... İtalya’nın 3 aktif yanardağındna biri olan Etna’nın taban çevresi ise 140 kilometre…

Etna'da devasa patlama! Alarm verildi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...