Tgrt Haber
24 Eylül 2021 11:36

Yanardağ felaketinde ilginç olay: Etrafındaki her şey küle döndü ev sapasağlam

İspanya'da bulunan Kanarya Adaları'nın beşinci büyük adası La Palma'daki yanardağı 5 gündür çevresindeki her şeyi küle çevirdi, yalnızca bir ev sapasağlam kaldı.

Yanardağ felaketinde ilginç olay: Etrafındaki her şey küle döndü ev sapasağlam
yanardağ,ispanya,kanarya adaları

19 Eylül'den bu yana Kanarya Adaları'ndaki Cumbre Vieja Yanardağı'nda şiddetli volkanik patlamalar meydana geliyor. 50 yıllık bir durgunluğun ardından yeniden aktif hale gelen Cumbre Vieja Yanardağı nedeniyle 6 bini geçkin kişi tahliye edildi. Denize doğru ilerleyen lavlar nedeniyle şimdiye kadar 400'ü aşkın ev küle döndü.

Maddi hasarın boyutu ise dudak uçuklatan cinsten... Şimdiye kadar 400 milyon Euro maddi hasar meydana geldi. Fakat bir evin çevresindeki her şey yanıp küle dönse de ev sapasağlam kalmayı başardı. Evin etrafındaki her şeyin yanmasına rağmen evin lavlardan kurtuşmuş olması sosyal medyada en çok konuşulan konulardan biri haline geldi.

Yanardağ felaketinde ilginç olay: Etrafındaki her şey küle döndü ev sapasağlam

'HEPİMİZ DELİ GİBİ AĞLAMAYA BAŞLADIK'

Evi inşa eden Ada Monnikendam, adada olmayan Danimarkalı emekli bir çift olan sahiplerinin "ev hala ayakta olduğu için rahatladıklarını" söyledi. Evin sahibi Monnikendam, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Sahiplerine çok sevdikleri evlerinin sağlam olduğunu söylediğimde hepimiz deli gibi ağlamaya başladık. Çift özellikle volkanik manzarası nedeniyle adayı seçti.''

Ayrıca ev, birçok konutun ve okulun yanıp yıkıldığı El Paraise bölgesinde bulunuyor.

Öte yandan adadaki lav ilerlemesi 5 günün ardından önemli ölçüde yavaşladı. Fakat önümüzdeki günlerde lavlar denize akmazsa daha fazla yıkıma neden olabilir. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...