Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Haziran 2021 15:25

Europol'den 'Truva Kalkanı' operasyonu: 800 gözaltı

Europol tarafından başlatılan şifreli iletişim uygulaması kullanan suç örgütlerine yönelik "Truva Kalkanı" adı verilen operasyonlar kapsamında, 700 evde arama yapıldı ve 800 kişi gözaltına alındı.

Europol'den 'Truva Kalkanı' operasyonu: 800 gözaltı
Europol,,Truva Kalkanı,,gözaltı,,suç örgütleri,

Şifreli iletişim uygulaması kullanarak dünya genelinde faaliyet sürdüren suç örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 800 kişi gözaltına alındı.

48 MİLYON DOLAR ELE GEÇİRİLDİ

Avrupa Birliği Polis Teşkilatı (Europol) tarafından yapılan açıklamada, "Truva Kalkanı" adı verilen operasyonlar kapsamında 700 evde arama yapıldığı ve 800 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ile ortaklaşa geliştirilen operasyonda 8 tondan fazla kokain, 22 ton kenevir, 2 ton sentetik uyuşturucu, 6 ton sentetik uyuşturucu yapımında kullanılan malzeme, 250 ateşli silah, 55 lüks araba ve çeşitli para ve kripto para birimlerinde 48 milyon dolar ele geçirildiği belirtildi.

'FBI İLE ORTAKLIKLARI İÇİN MİNNETTARIZ'

Europol yetkilisi Jean-Philippe Lecouffe yaptığı açıklamada, operasyonun ABD, İsveç, Hollanda, Avustralya, Yeni Zelanda ve Avrupalı yetkililerin olağanüstü bir başarısı olduğunu belirtti.

FBI Kriminal Soruşturma Biriminden Calvin Shivers ise "Şifreli iletişim uygulamaları geleneksel olarak kanun yaptırımlarından kaçmak ve uluslararası organize suçları kolaylaştırmak için bir araç olmuştur. FBI ve uluslararası ortaklarımız, sınırları zorlamaya ve bu zorlukların üstesinden gelmek, suçluları adalete teslim etmek için yenilikçi yollar geliştirmeye devam ediyor. Europol'e uluslararası organize suçla mücadele konusundaki kararlılıkları ve FBI ile ortaklıkları için minnettarız" dedi.

'ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ'

İsveç Polis Teşkilatı'ndan (Polisen) Linda H Staaf da, "Bu operasyon, İsveç'te şiddet suçlarına ve uyuşturucu şebekelerine karşı en büyük polis operasyonlarından biri. Kolluk kuvvetleri arasındaki bu tür iş birliğini çok takdir ediyoruz. Suçlar, sınırları aşıyor ve ciddi suçlarla mücadele için uluslararası iş birliği çok önemli" ifadelerini kullandı.

BİN 500 POLİS GÖREV ALDI

Operasyon kapsamında Yeni Zelanda'da 35, Avustralya'da 224 kişi gözaltına alındı. Almanya'da Federal Kriminal Polis Dairesi'ne göre ülke genelinde 150 ev ve ofis aranırken, 70 şüpheli "uyuşturucu ve silah ticareti yapmak" şüphesiyle gözaltına alındı.

Frankfurt Başsavcılığının İnternet Suçlarıyla Mücadele Merkez Ofisi, Federal Kriminal Polis Dairesi, Hessen Eyaleti Kriminal Polis Dairesi ve Frankfurt Gümrük Soruşturma Dairesi'nin katıldığı ve 2 gündür devam eden operasyonda bin 500 polis görev aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...