Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 May 2022 10:35 - Güncelleme : 30 May 2022 10:44

Eurovision’u kazanan Ukraynalı müzik grubu Kalush kupalarını savaşa destek olmak için sattı

66’ncı düzenlenen Eurovision yarışmasını kazanan Ukraynalı müzik grubu Kalush Orchestra, ülkelerine savaşta drone almak ve insanı yardımda bulunmak için kazandıkları kupayı sattı. 900 bin dolara satılan kupa ile birlikte askeri malzeme alınması planlanıyor.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Eurovision’u kazanan Ukraynalı müzik grubu Kalush kupalarını savaşa destek olmak için sattı
Eurovision,ukrayna

İtalya’nın Torino kentinde düzenlenen 66. Eurovision şarkı yarışmasını Ukraynalı Kalush Orchestra grubunun, "Stefania" adlı şarkısı kazandı. Sosyal medyada ödül ile ilgili tartışmalar sürerken Ukraynalı gruptan dikkat çeken bir hamle geldi.

900 BİN DOLARA SATTI

Rusya saldırısı altındaki ülkelerine destek olmak için harekete geçen müzik grubu Kalush, yarışmadan kazandıklarını kupayı Facebook üzerinden açık arttırma ile 900 bin dolara sattı. Ukrayna’ya askeri destek ve savaşta mücadele eden halka tıbbi yardım ve erzak takviyesi yapacaklarını söyleyen müzik grubunun davranışı gündem oldu.

BM RAPORLARINA GÖRE 4 BİNDEN FAZLA SİVİL ÖLDÜ

Birleşmiş Milletler’in verilerine göre, savaş esnasında 4031 sivilin hayatını kaybettiği ve 4735 kişinin yaralandığı biliniyor. Rusya’nın 24 Şubat’ta başlattığı saldırı nedeniyle 14 milyondan fazla Ukraynalı’nın ülkesini terk etmek zorunda kaldığı belirtildi.

"SAVAŞ DEVAMLI HATIRLATILMALI"

Bu yıl Eurovision’ı kazanarak ülkesini gururlandıran Kalush grubunun üyesi Oleh Psiuk, “Barış sağlanana kadar savaş hep ön sayfada manşet olarak verilmeli” ifadelerini kullanmıştı.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...