Tgrt Haber
04 Ağustos 2021 14:54

35 yıl boyunca koloni kurmuşlar evin duvarlarından 450 bin tane arı çıktı

Amerika'nın Pensilvanya eyaletindeki Skippack bölgesinde bir evde arılar, 35 yıldır evin duvarlarına koloni kurmuşlar.

35 yıl boyunca koloni kurmuşlar evin duvarlarından 450 bin tane arı çıktı
arı,amerika

ABD'de yaşayan Sara Weaver ve eşi, 1872 yılından kalma bir çiftlik evi satın aldılar. Aralık ayında satın aldıkları evi oldukça uygun bir fiyata aldıkları için sevinçliydiler fakat bu sevinç kısa sürdü. Weaver, evi satan kişinin uyarı olarak ''Duvarlarda arı var'' yazdığını söyledi ama bu kadarını kimse tahmin edememişti. Weaver çifti, evi satın alırken bu ayrıntıyı da atladıklarını ve arılar hakkında hiçbir soru sormadıkalrını dile getirdi.

Sara Weaver, aralık ayında evi satın almanın ardından kış ayında az sayıda arı gördüklerini ama bahar ayıyla beraber bu durumun değiştiğini söyledi. Weaver, zamanla evin birçok noktasında bir sürü arı görmeye başladığını anlattı.

CNN'in haberine göre Weaver, evin camlarının çok kirli olduğunu fark ettiğinde ilk olarak arıların aklına gelmediğini zamanla camdaki lekelerin arılar yüzünden olduğunu anladığını söyledi. 

35 yıl boyunca koloni kurmuşlar evin duvarlarından 450 bin tane arı çıktı

Evi satın almadan önce evi pek de incelemeyen çift, deneyimli bir arı yetiştirici olan Allan Lattanzi ile anlaştı. Lattanzi, incelemelerinde yaklaşık 450 bin arı olduğunu düşündüğünü söyledi.

Lattanzi, evi arılardan arındırmaya başladığında ilk olarak tahtaları dikkatlice söktüğünü ardından petekleri dışarı çıkardığını anlattı. Lattanzi, 3 tane koloniyi ise kendi çiftliğine götürdüğünü, arılara güvenle yaşayabilecekleri bir alan hazırlandığını anlattı. 

35 yıl boyunca koloni kurmuşlar evin duvarlarından 450 bin tane arı çıktı

Sosyal medya hesabı Facebook'ta paylaşım yapan Lattanzi, kolonideki kraliçe arıyı ise cuma günü bulduğunu paylaştığı videolarla beraber anlattı. Lattanzi, "Bir süredir buraya yerleşmiş bir koloniye göre arılar uysal. Normalde koloni bir alanda uzun süre bulunduğunda genelde daha savunmacı davranırlar" dedi.

Arı yetiştiricisi bir haftalık çalışması sırasında arıların kendisini 6 ya da 7 defa soktuğunu söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...