Tgrt Haber
26 Ekim 2015 14:54

Evlatlık verilen ikizler 54 yıl sonra gerçek ailelerini buldu

Amerikalı bir aile tarafından evlatlık edinilen ikizler on yıllarca süren araştırmanın ardından 54 yıl sonra İtalya’daki gerçek ailesine Facebook üzerinden ulaştı.

Evlatlık verilen ikizler 54 yıl sonra gerçek ailelerini buldu
ikiz kardeşler

Bennet ve Lisa Keeler 1960 yılında İtalya’nın Palermo kentinde bir ailenin ikiz çocukları olarak Maria Concetta Valenziano ve Anna Maria Valenziano isimleriyle dünyaya geldi. Annelerinin doğumdan kısa bir süre sonra ölmesinin ardından 1961 yılında ikizleri Amerikalı bir aile evlatlık edindi.
İkizlerden Bennet gerçek ailelerini araştırma sürecini anlatırken şunları kaydetti: “Gerçek babamızın bizi evlatlık vermek istemediğini öğrendik. Yetimhane babamızı belgeleri imzalaması için zorlamış ve 18 ayın sonunda babam belgeleri imzalamış. Evlatlık verildiğimiz aile bizim için epey para ödemiş. Bu yüzden para için evlatlık verildiğimizi düşünmüştük.”
Bennet, yeni anneleri Anita Sipler tarafından evlatlık edinildiklerini ve annelerinin İtalyan bir çiftin kızı olduklarını her zaman söylediğini kaydetti. 1967 yılında Palermo’da bulunan yetimhanenin kapatılmış olduğunu belirten Bennet, bu nedenle gerçek ailelerini bulmak için çok fazla yolun olmadığını ifade etti.
 “Çocukken telefon rehberinde Valenziano soy ismini arardım fakat pek çok Valenziano soy isimli kişi vardı” diyen Bennet, “2000 yılında bir mektup yazdım ve Palermo’da bu soy isimli birilerini tanıyıp tanımadıklarını ve bana bilgi verip veremeyeceklerini sordum. Fakat kimseden cevap alamadım” sözlerini kullandı.
2005 yılında sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta hesap açtığını söyleyen Bennet, 10 yıl boyunca kardeşlerini araştırdığını ve 2014 yılında yeğeni Alessandro Valenziano’nun hesabına ulaştığını aktardı. Yeğeni Alessandro’nun 1 yıl boyunca attığı mesaja cevap vermediğine değinen Bennet, kardeşi Giovanni’ye mesaj attığını ve bir saat sonra cevap aldığını kaydetti. Bennet, “Bu çok çılgıncaydı, kalbim yerinden çıkmak üzereydi. Çığlık atıyordum, sonunda hayalimiz gerçeğe dönüşmüştü” şeklinde duygularını ifade etti.
İkiziyle birlikte İtalya’da bulunan 3 kız ve 4 erkek kardeşlerini görmek için Nisan ayına bilet aldıklarını belirten Bennet, kardeşleriyle sürekli Facebook ve Skype üzerinden haberleştiklerini dile getirdi. Bennet, erkek kardeşlerinden Rosario’nun 1984’te babaları Giuseppe’nin de 1983’te hayatını kaybettiğini öğrendiklerini bildirerek, “Henüz tam olarak ne olduğunu bilmiyorum” diye konuştu.
Bennet, “Babamın cüzdanında bizim bebeklik fotoğrafımız varmış ve onu her daim taşırmış. Bu beni üzüyor çünkü oğlum da babama çok benzerdi ve oğlumu 4 yıl önce kaybettim. Oğlumun hayali beni İtalya’ya götürmekti” sözlerine yer verdi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...