Tgrt Haber
13 Ocak 2021 20:15

Evo Morales Kovid-19'a yakalandı

Eski Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales'e yapılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığı bildirildi.

Evo Morales Kovid-19'a yakalandı
Eski Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales,yeni tip koronavirüs,Kovid-19

Morales'in basın ekibi, Bolivya'da yayın yapan Kawsachun Coca radyosunun Facebook hesabından, "Morales'in Kovid-19'a yakalandığı" şeklindeki açıklamasını doğruladı.

Açıklamada, Morales'in öksürük gibi hafif semptomlar gösterdiği, durumunun stabil olduğu ve karantinada bulunduğu kaydedildi.

Morales, Kovid-19 testinin pozitif çıkmasından birkaç saat önce Twitter'dan durumunun iyi olduğunu aktarmış, kendisine gösterilen dayanışma sağlığı için endişelenenlere de teşekkürlerini iletmişti.

Güney Amerika ülkesi Bolivya'yı 2006'dan 2019'a kadar yöneten Morales, 20 Ekim 2019'da düzenlenen genel seçim sonrası ülkede patlak veren siyasi kriz nedeniyle 11 Kasım'da Bolivya'dan ayrılmış, "siyasi sığınmacı" olarak önce Meksika'ya sonra da Arjantin'e gitmişti.

Morales, 18 Ekim 2020'deki genel seçimi, başkanlığı döneminde ekonomi bakanlığı görevinde bulunan Luis Arce Catacora'nın kazanmasıyla, ülkesinden ayrılışının 1. yılında Bolivya'ya dönmüştü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...