Tgrt Haber
05 Temmuz 2022 10:35 - Güncelleme : 05 Temmuz 2022 10:58

Eyfel Kulesi raporu sızdı durum ciddi! Onarılmazsa yıkılabilir

Dünyanın en popüler yapılarından biri olan Eyfel Kulesi hakkında hazırlanan rapor sızdı. Rapora göre, Eyfel Kulesi ciddi derecede paslanmış ve acilen onarıma ihtiyacı var aksi takdirde yıkılma ihtimali oldukça yüksek.

Eyfel Kulesi raporu sızdı durum ciddi! Onarılmazsa yıkılabilir
fransa

1889 yılında yapımı tamamlanan Eyfel Kulesi'ne dair ortaya çıkan bir rapor, endişelere neden oldu. 133 yıldır ayakta olan yapıya ilişkin Fransız Marianne dergisi sızan bir raporu yayımladı ve Eyfel'in acilen onarıma ihtiyacı olduğunu yazdı. 2024 Olimpiyat Oyunları için sadece kozmetik makyaj yapılan Eyfel'in onarım yapılmazsa yıkılma ihtimali ile karşı karışıya olduğu da makalede yer aldı.

Kuledeki isimsiz bir yönetici Marianne'e "Gustave Eiffel burayı ziyaret ederse kalp krizi geçirecek." dedi. Eiffel, yapının her 7 yılda bir boyanması gerektiğini söylemişti. 324 metre yüksekliğindeki 7 bin 300 tonluk demir kule, 1889 dünya fuarı için inşa edilmişti. Anıtı tasarlayan ve inşa eden inşaat mühendisi Eiffel, pasın yayılmasının tespit edilmesinin ve durdurulmasının inşaatın uzun ömürlü olması için en büyük zorluk olduğunu söylemişti.

Eyfel Kulesi raporu sızdı durum ciddi! Onarılmazsa yıkılabilir

Kulenin her yedi yılda bir boyanması gerektiğini dile getirerek, "Boya, metalik bir yapıyı korumak için temel bileşendir ve bunun yapılmasındaki özen, uzun ömürlülüğünün tek garantisidir." ifadesini kullanmıştı. Uzmanlar, Marianne'e çalışmanın sadece kozmetik bir yüz germe gibi olacağını ve nihai sonucun iyi olmayacağını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...