Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
08 Kasım 2020 19:10

Ezidiler, PKK karşıtı gösteri düzenledi

Musul'un Sincar ilçesindeki Ezidiler, terör örgütü PKK'nın bölgedeki varlığına karşı gösteri düzenleyerek, Ezidi iç göçmenlerin evine dönmesinin önünü açacak anlaşmanın uygulanmaya konulması talebini yineledi.

Ezidiler, PKK karşıtı gösteri düzenledi
Irak,,PKK,,Ezidi,,Sincar

Sincar ilçesindeki bir bölgede PKK karşıtı gösteri düzenleyen Ezidi eylemciler, "PKK ve DEAŞ'ın hapisanelerindeki kızlarımız ve oğullarımız kurtarılsın" ve "Çocukların kaçırılması ve militanların saflarına gönderilmesi uluslararası yasalara aykırıdır" yazılı dövizler taşıdı. 

Bir eylemci, "Talebimiz, Şengal'in (Sincar) durumunun normalleşmesi ve istikrara kavuşturulmasıdır. Bu vesileyle güvenliğine aramıza dönmesi sağlanabilir. Biz de güvenli bir şekilde bölgede yaşayabiliriz." ifadelerini kullandı.

Irak merkezi hükümeti ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne bağlı güçlerin kısa bir süre içinde Sincar'daki güvenliğin sağlamasını istediklerini belirten eylemci, "Şu anda ben evime dönemiyorum. Çünkü gerçekten güvenli değil." dedi.

Güvenlik gerekçesiyle ismini açıklamayan bir başka gösterici de, "Burada olmamızın sebebi evlerimize güvenli bir şekilde dönmek ve istikrar içinde yaşamaktır. Bu yüzden Irak merkezi hükümeti ve Kürdistan Bölgesi Hükümeti arasında yapılan anlaşmanın uygulanmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

Ezidi eylemci, Erbil ve Bağdat arasındaki anlaşma çok geç yapılmış olmasına rağmen halen bir dönüş umudu taşıdıklarını, artık daha fazla gecikmek istemediklerini kaydetti.

Sincar'da bulunan Ezidhan Koruma Gücü Sorumlusu Haydar Şeşo, "Şengal halkının söz konusu anlaşmaya karşı olmadığını her tarafın kendi gözüyle görmesini istiyoruz. Halkımız bu anlaşmaya razıdır." dedi.

"Bağdat yönetimi, Sincar anlaşmasını desteklemeli ve bunu uygulamaya koymalıdır." diyen Şeşo, "Bazı tarafların anlaşmayı kabul etmediği görülüyor. Bu yüzden merkezi hükümetin anlaşmayı uygulama konulması ve sahip çıkması noktasında ciddi olması gerekiyor." şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...