Tgrt Haber
01 Temmuz 2021 17:20

Hollanda'da F-16 kalkış sırasında binaya çarptı

Hollanda'da Belçika'ya ait bir F-16 tipi savaş uçağı kalkış sırasında bir binaya çarptı, iki kişi yaralandı.

Hollanda'da F-16 kalkış sırasında binaya çarptı
belçika,hollanda

Hollanda'nın Leeuwarden kentinde facianın eşiğinden dönüldü.  Belçika Hava Kuvvetleri tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, Belçika'ya ait FA-130 kuyruk numaralı F-16 tipi savaş uçağının Leeuwarden Hava Üssü'nde kalkış yapmaya hazırlandığı sırada uçağın bir binaya çarptığı belirtildi.

Açıklamada, yaşanan olayda çarpma sonucu binada bulunan 2 kişinin yaralandığını aktaran Belçika Hava Kuvvetleri, F-16 pilotunun ise kendini uçaktan fırlatma koltuğu ile tahliye ettiğini kaydederek şunları anlattı:

"Leeuwarden Hava Üssü'nde Belçika'ya ait F-16'nın operasyonu sırasında bir olay yaşandı. Pilot, fırlatma koltuğunu kullanmak zorunda kaldı." 

Yaşanan kaza sonrasında ise patlama ve yangın meydana gelmediği bildirildi.

PİLOT SAKATLANDI

Leeuwarden Hava Üssü tarafından olaya ilişkin yapılan açıklamada, kazanın nedeninin henüz belirlenemediği ve olaya ilişkin soruşturma başlatıldığı belirtilerek şu açıklama yapıldı:

"Perşembe sabahı Leeuwarden Hava Üssü'nde bir F-16 savaş uçağıyla bir olay meydana geldi. Şu anda durumun haritasını çıkarıyoruz. Daha fazlası bilinir hale gelir gelmez daha fazla bilgi gelecektir" ifadelerine yer verildi.

Ayrıca Belçika yerel basınında yayınlanan haberlerde ise, çarpma sonucu patlama meydana gelmezken, söz konusu kaza sonrası olay yerinde yangın çıktığı, uçağın ağır hasar aldığı ve F-16 pilotunun ise kendini uçaktan fırlattığı sırasında bacağının kırıldığı kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...