Tgrt Haber
13 Kasım 2014 17:46

Fabius, İtalyan mevkidaşı ile görüştü

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, İtalyan mevkidaşı ile görüştü.

Fabius, İtalyan mevkidaşı ile görüştü
fransa, Laurent Fabius, GÜNCEL Haberleri,

Dışişleri Bakanlığında bir araya gelen Fabius ve İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

İtalya'nın Avrupa Konseyi dönem başkanlığı çerçevesinde ikili ilişkileri güçlendirmek istediklerini belirten Fabius, iklim değişikliği, enerji, kalkınma, göç ve yatırım başta olmak üzere birçok ortak konuyu ele aldıklarını dile getirdi.

Fabius, İran'ın nükleer programı hakkında da açıklamalarda bulunurken 24 Kasım'da yapılacak görüşmelerden umutlu olduğunu kaydetti.

Nükleer müzakerelerin sonucunu tahmin edemeyeceğini dile getiren Fabius, İran'ın sivil ve barışçıl bir nükleer program uygulamasından herhangi bir sorun olmadığını vurguladı.

İran ile 5+1 ülkeleri arasında İsviçre'nin Cenevre kentinde 24 Kasım 2013'te yapılan müzakerelerde geçici anlaşmaya varılmış ve bu anlaşma uyarınca taraflar arasında 20 Temmuz'a kadar kapsamlı anlaşmaya ulaşılması öngörülmüştü. Ancak görüş ayrılıklarının giderilememesi nedeniyle müzakereler 24 Kasım'a kadar uzatılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...