Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Haziran 2021 19:55

Facebook ve Instagram'dan Donald Trump'a yasak

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Facebook ve Instagram hesapları 7 Ocak 2023 tarihine kadar yasaklandı. Trump karara "75 milyon kişiye ve 2020’deki hileli başkanlık seçimlerinde bize oy veren daha birçoğuna hakarettir” sözleriyle tepki gösterdi.

Facebook ve Instagram'dan Donald Trump'a yasak
donald trump,facebook,instagram,yasak

Donald Trump ile sosyal medya şirketleri arasındaki gerilim devam ediyor. ABD merkezli platform Facebook, eski ABD Başkanı Trump'ın Facebook ve Instagram hesaplarının kapatıldığını bildirdi. Karara göre Trump ilgili platformlardaki hesaplarını 7 Ocak 2023'e kadar kullanamayacak.

"KAMU GÜVENLİĞİ İÇİN RİSK OLUŞTURUYOR"

Donald Trump'ın paylaşımlarının kamu güvenliği açısından risk teşkil ettiğine dikkat çeken Facebook, yayınladığı açıklamada "Kamu güvenliği için hala ciddi bir risk olduğunu tespit edersek kısıtlamayı belirli bir süre daha uzatacağız ve bu risk azalana kadar yeniden değerlendirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

TRUMP TEPKİSİNİ TELEGRAM'DAN DİLE GETİRDİ

Facebook'un sosyal medya yasağına Donald Trump'tan tepki geldi. Facebook ve Instagram hesaplarına uygulanan yasağın 2023'e kadar uzatılmasının kendisine seçimde oy veren milyonlarca kişiye hakaret olduğunu savunan Trump, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

Facebook'un kararı, rekor sayıda 75 milyon kişiye ve 2020’deki hileli başkanlık seçimlerinde bize oy veren daha birçoğuna hakarettir. Bu sansür ve susturmanın yanlarına kalmasına izin verilmemeli. Eninde sonunda biz kazanacağız. Ülkemiz bu istismarı daha fazla kaldıramaz!”

KONGRE BASKINININ SEBEBİ OLARAK GÖRÜLÜYOR

ABD'de 6 Ocak'ta gerçekleşen ve 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan Kongre baskınının ertesi günü Facebook ve Instagram, Trump'ın hesaplarını “Asılsız şekilde 3 Kasım 2020 Başkanlık seçimlerine hile karıştırıldığı iddiasını yaydığı ve taraftarlarını şiddete teşvik ettiği” gerekçesiyle "süresiz olarak" kapatmıştı.

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, "Başkan'ın bu dönemde hizmetimizi kullanmaya devam etmesine izin vermenin risklerinin çok büyük olduğuna inanıyoruz." ifadesini kullanmıştı.

Daha sonra Twitter, Snapchat ve YouTube da kalıcı olarak Trump'ın hesaplarını engelleme kararı almıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...