Tgrt Haber
05 Ekim 2021 00:04

Facebook'un binası da erişime kapalı: Çalışanlar içeri giremedi

Sosyal medya devleri WhatsApp, Facebook ve Instagram’a dünya genelinde erişim problemi yaşanırken, şirket çalışanlarının acil durum değerlendirilmesi için çağırıldığı ama kartlarında yaşanan problemden dolayı binaya giriş yapamadıkları iddia edildi.

Facebook'un binası da erişime kapalı: Çalışanlar içeri giremedi
Twitter,Facebook,Instagram,WhatsApp

Dünyanın her yerinden sosyal medya kullanıcılarının WhatsApp, Facebook ve Instagram’a erişim sorunu devam ederken, ABD'nin öne gelen gazetelerinden New York Times'ın muhabiri Sheera Frenkel ilginç bir iddia ortaya attı.

Frenkel, Twitter hesabında yaptığı açıklamada, hala devam eden küresel erişim sorununun boyutlarını değerlendirmek üzere şirket binalarına gelen Facebook çalışanlarının içeri giremediğini öne sürdü. İddiasını adını açıklamadığı bir Facebook çalışanı ile yaptığı telefon görüşmesine dayandıran Frenkel, çalışanların kartlarının kapıları açmadığını ifade etti.

FACEBOOK'UN HİSSELERİ ÇAKILDI

Facebook, WhatsApp ve Instagram'la ilgili küresel ölçekteki erişim sorunu, üç sosyal medya platformunu da çatısı altında barındıran Facebook'un New York borsasındaki hisselerini olumsuz etkiledi. Söz konusu uygulamalara erişim sorunu devam ederken, Facebook'un hisseleri yüzde 5'in üzerinde değer kaybetti.

Milyonlarca kullanıcı halen erişim sorunu yaşarken sosyal medya kullanıcıları adeta Twitter’a koştu. Facebook, tarafından sorunun farkında olduklarını belirtilerek kullanıcılardan özür dilendi. Facebook’un web sitesine erişmemizi sağlayan facebook.com alan adı satışa çıktı. Şirket tarafından olayla ilgili herhangi bir açıklama yapılamazken teyit de edilemedi.

 

  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...