Tgrt Haber
30 Kasım 2017 04:38

Fas-Güney Afrika ilişkileri

Fas ile Güney Afrika'nın, siyasi, ticari ve diplomatik ilişkileri geliştirme kararı aldığı bildirildi.

Fas-Güney Afrika ilişkileri
Fas,Güney Afrika

Fas Haber Ajansında (MAP) yer alan bir haberde, 5. Afrika Birliği-Avrupa Birliği Zirvesi'ne katılmak üzere Fildişi Sahili'nin başkenti Abidjan'da bulunan Fas Kralı 6. Muhammed ile Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma bir araya geldi.

İki lider arasındaki görüşmenin verimli geçtiği belirtilen haberde, "Fas ile Güney Afrika hem siyasi hem de ekonomik istikrarın olduğu Afrika Kıtası'nın kuzey ve güney olmak üzere iki önemli kutbunu oluşturuyor. İki ülke lideri samimi bir ortamda gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ele ele vererek beraber çalışma kararı aldı." ifadelerine yer verildi.

Ayrıca görüşmede iki ülkenin karşılıklı büyükelçi atayarak diplomatik temsilin artırılmasına karar verdiği kaydedildi.

Fas, Güney Afrika tarafından Polisario Cephesi'ne yardım edildiği gerekçesiyle gergin olan ilişkilerinden dolayı bu ülke ile diplomatik temsilini düşük seviyede devam ettiriyordu.

Fas'ın 1975'te, eski İspanyol sömürgesi Batı Sahra'yı topraklarına katmasının ardından Cezayir'in destek verdiği bağımsızlık yanlısı Polisario Cephesi ile yaşadığı gerginlik devam ediyor. Fas, bölgenin kendi egemenliğinde kalması gerektiğini savunuyor. Polisario Cephesi ise Batı Sahra'nın bağımsız bir devlet olduğunu ileri sürüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...